Hoppa till huvudinnehåll

Ligatrean förstärker försvaret – landslagsspelaren Peltonen klar för ÅU

Tiia Peltonen i landslaget
Tiia Peltonen har gjort fem A-landskamper för Finland. Tiia Peltonen i landslaget Bild: imago/Aleksandar Djorovic/ All Over Press fotboll,Finlands damlandslag i fotboll,tiia peltonen

Åland United har gjort klart med sin första värvning till nästa ligasäsong. Det är backen Tiia Peltonen som kommer till klubben från mästarna PK-35. Jag tror att Åland är en väldigt bra plats för mig att utvecklas, säger hon.

Dammet efter den här ligasäsongen har knappt lagt sig men bronsmedaljörerna Åland United ligger inte på latsidan. Redan nu har man presenterat sin första värvning till nästa år.

Tiia Peltonen, som vunnit flera ligaguld med PK-35, har skrivit på ett kontrakt för nästa säsong.

– Jag tror att Åland är en väldigt bra plats för mig att utvecklas som spelare och människa. Jag ser det dessutom som ett väldigt passande steg för mig, säger hon i ett pressmeddelande från klubben.

Peltonen debuterade i damligan 2013 och blev snabbt en stöttepelare i försvaret hos PK-35. Hon har erfarenhet från Champions League och även spelat fem A-landskamper för Finland.

– Hennes egenskaper kommer att ge vårt spel en ny dimension speciellt i vår speluppbyggnad. Att Tiia kommer till ÅU är ett bevis på att vi har ett gott rykte om att kunna erbjuda en bra utvecklingsmiljö, säger tränaren Samuel Fagerholm.

Åland United meddelar att man under de kommande veckorna kommer att presentera fler nya kontrakt.

 • Klart: Valtteri Bottas fortsätter i Mercedes

  Formel 1-stallet bekräftar nyheten på sin webbplats.

  Det har länge spekulerats om Valtteri Bottas framtid i formel 1-seriens överlägset bästa stall Mercedes. Tidigare i somras ryktades finländarens framtid i stallet vara hotad, men därefter började ryktena om en fortsättning stärkas. Nu bekräftar Mercedes att man har förlängt med finländaren.

 • Bästa hemknuten i Svenskfinland: Gräsviken

  "Man måste tycka om att bo i stan för att älska Gräsviken."

  Jakten på den bästa hemknuten i Svenskfinland fortsätter, och den här gången besöker vi Maria Nordenswan-Holm i Gräsviken i Helsingfors.

 • Skarvarna minskade i Kvarken

  Landets skarvpopulation ligger stabilt på cirka 26 000 bon.

  Skarvpopulationen i Kvarken har minskat med sexton procent, enligt Finlands miljöcentral. Finlands skarvpopulation har stabiliserats till kring 26 000 häckande par, men den regionala variationen kan vara stor.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport