Hoppa till huvudinnehåll

Trafiken längs Alskatvägen i Vasa löper normalt

Morgontrafiken längs Alskatvägen i Vasa har under måndagsmorgonen löpt normalt igen. Trafikljusen vid Brändövägen har justerats så fredagens trafikkaos är ett minne blott.

Efter att Brändövägens korsning stängdes av natten till fredagen förra veckan blev det mycket långa köer från Gerby in mot stan. Korsningen skall byggas om och stundtals stod trafiken mer eller mindre stilla ända från Gerby och Västervik till korsningen i Brändö. Det här berodde till största delen på att trafikljusen var fel justerade.

- Trafikljusen är nu omprogrammerade. Korsningen Alskatvägen och Brändövägen har ett helt annat flyt och följer bättre med rusningstrafikens växlingar. Ännu ska det synkroniseras en del vid Gerbyvägens korsning för att få ett ännu bättre flyt, säger Jan-Ove Ingo som är byggnadschef vid Vasa stad.

Vissa väljer andra rutter

Men alltså redan den här morgonen flöt trafiken på normalt igen. Eventuellt har också en del, visa av fredagens kaos, valt att använda sig av alternativa rutter som till exempel den nyöppnade Pohjolagatan vilket också har lättat på trycket, tror Ingo.

- Det är ett smidigt alternativ om man till exepel ska ut mot Runsor.

Ingo tror ändå att det ännu kommer att behövas några dagar för att få allting att flyta helt optimalt. Alla behöver lära sig hur de nya rutterna går vid korsningen och speciellt cyklister och fotgängare får vara uppmärksamma.

- I fredags räckte inte skyltningen till. Det är en sak som ska förbättras, säger Ingo.

Läs också