Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit bröt förlustsvit med klar seger – Max Wärn hittade rätt för första gången i sin nya klubb

Blåklädda Jokeritspelare kramar om varandra efter vinst.
Jokerit slog Severstal på bortais. Blåklädda Jokeritspelare kramar om varandra efter vinst. Bild: Toni Hekkala / All Over Press Jokerit,KHL,idrott

Efter tre raka förluster och en rejäl risbastu på söndagen lyckades Jokerit sätta stopp på den negativa trenden då laget slog Severstal. Samtidigt nätade Max Wärn för första gången som Jokeritspelare.

I söndagens match mot CSKA Moskva stod Jokerit för en blek insats och förlorade fult med 0–5. Nederlaget var jokrarnas tredje i följd, alla har kommit på bortais.

Då bortaturnén fortsatte mot Severstal Tjerepovets lyckades Jokerit ändå bryta förlustsviten med en 4–0-seger.

Viktor Lööv stod för öppningsmålet i den första perioden och då drygt hälften av matchen spelats förde Mika Niemi Jokerit upp i en tvåmålsledning.

I slutet av den andra perioden gjorde Max Wärn 3–0 då han styrde in Sami Lepistös skott från blålinjen.

Målet är Wärns första poäng i Jokerittröjan som han hunnit bära i sex matcher. Wärn skrev på med Helsingforsklubben för två och en halv vecka sedan.

I den tredje perioden gjorde Marko Anttila ännu ett mål så Jokerit vann med 4–0. Janis Kalnins räddade 22 skott och höll sin första nolla som Jokeritmålvakt.

Nu väntar en veckas paus i KHL då det är dags för EHT-turneringen i Helsingfors. Jokerit spelar sin följande match på hemmais då laget igen ska möta Severstal.

Severstal – Jokerit 0–4 (0–1,0–2,0–1)

18.14 0–1 Lööv (Manninen,Lepistö)
32.30 0–2 Niemi (Mäki,Jormakka)
38.43 0–3 Wärn (Moses,Lepistö)
50.37 0–4 Anttila (Kivistö,Mäki)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport