Hoppa till huvudinnehåll

FORK sjunger in julen i Vegatoppen

FORK
FORK utmanar Vegatoppen med Merry Christmas Everyone. FORK Bild: pinknoise.fi musiker,pink noise

Världsberömda a cappella-gruppen FORK gör premiär på Vegatoppen med Merry Christmas everyone. Låten är bekant för de flesta men nu i helt ny tappning.

FORK fick sin start redan 1996. Fyra vänner beslöt att erövra världen med a cappella-musik och nu 22 år senare har FORK lyckats med den smått tokiga planen. FORK är i dag en grupp med fans över hela världen och uppträder i slutsålda salar.

Nu är gruppen aktuell med en julturné i Finland.

- Egentligen bestämde vi oss för länge sedan att aldrig göra en julturné. Det passade inte in i våra planer men nu är vi här, berättar Mia Hafrén.

Den 7 november var det premiär för So… This is Christmas? på Alexandersteatern i Helsingfors. Samma dag gav de också ut en ny julskiva med samma namn.

- Vi har alltid nya planer och vill gärna prova på nya saker och det här kommer att bli otroligt roligt och jag tror att lyssnarna lämnar konsertsalarna med en genuin julstämning, säger Jonte Ramsten.

Vem är FORK?

  • Gruppen består av Mia Hafrén, Anna Asunta, Jonte Ramsten och Kasper Ramström
  • Gruppen uppstod 1996
  • Uppträder världen över med a cappella versioner av kända låtar
  • Just nu aktuella med julturnén So… This is Christmas?

- Hoppas att vi ses under julturnén. Vi är laddade och förutom musiken bjuder vi på en show som får alla på gott humör, avslutar Ramsten.

Det blir totalt 21 shower på Alexandersteatern, och en miniturné till Esbo, Åbo, Borgå och Vasa.

Vill du rösta på FORK och Merry Christmas Everyone så gör du det här.

Läs också