Hoppa till huvudinnehåll

Hamiltons hyllning till Bottas: ”Vi har det bästa samarbetet någonsin i F1”

Valtteri Bottas, Lewis Hamilton.
Valtteri Bottas och Lewis Hamilton har firat flera gånger tillsammans på pallen. Valtteri Bottas, Lewis Hamilton. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Valtteri Bottas,Lewis Hamilton

Valtteri Bottas har spelat andrafiolen i Mercedes – men finländaren har åtminstone gjort det strålande. Världsmästaren Lewis Hamilton sänder ett stort tack till sin stallkamrat.

I samband med det förra F1-loppet i Mexiko säkrade Lewis Hamilton VM-titeln. För femte gången i karriären kan britten titulera sig bäst i världen i formel 1.

Det är andra året i följd som Hamilton står som totalsegrare – och andra året i följd som Valtteri Bottas har stått bakom Hamilton i Mercedes. Med två lopp kvar av säsongen är Bottas fyra i VM-serien, hela 131 poäng bakom sin stallkamrat.

Då passar Hamilton på att berömma Bottas.

– Vi har så stor respekt för varandra. Jag vet hur hårt han jobbar, han ser hur hårt jag jobbar. Vi försöker inte manövrera ut varandra. Vi jobbar faktiskt tillsammans och ger tips, säger Hamilton enligt Autosport.

– Jag är säker på att det är det bästa samarbetet någonsin i formel 1. I år har det definitivt funnits lopp där han har varit central för vår seger.

"Förtjänade den segern"

Mercedes har tagit hem nio av årets lopp. Hamilton har noterats för samtliga triumfer.

Överlägset närmast en seger var Bottas när han åkte på en punktering under slutvarven i Azerbajdzjan.

– Baku var en stor smäll för honom. Han förtjänade den segern.

– Jag är väldigt, väldigt tacksam att han är min stallkamrat och för den hjälp som han har gett mig för att uppnå den här drömmen.

Säsongens näst sista tävling körs den här helgen i Brasilien. Där kan Mercedes ta ett avgörande steg mot att ta hem konstruktörs-VM.

– Vi vill säkra titeln före avslutningen i Abu Dhabi. Det kräver framgång i kvalet och loppet. Det här är en bra bana, säger Bottas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport