Hoppa till huvudinnehåll

MGP-vinnaren Hugo Käld är tillbaka med ny popmusik

Hugo
Hugo utmanar Vegatoppen med Stuck In My Head. Hugo musiker,hugo käld

Hugo är 12-åringen från Kronoby som fått en raketstart på sin karriär. Han vann MGP-tävlingen ifjol och dessutom Kronobys kulturpris 2017. Nu ska han utmana Vegatoppen med låten Stuck In My Head.

Hugo är ett bekant namn för Vegatoppen-lyssnarna. För ett år sedan var han utmanare med låten Var dig själv. Men nu är det ny musik som gäller igen. Med egen producent och låtskrivare ska Hugo charma nya lyssnare.

- Visst var det ett roligt år ifjol då jag fick vinna MGP och så många var intresserade av mig och min musik, säger Hugo.

- Jag fick möjligheten att uppträda på Stafettkarnevalen i våras och det var häftigt. Då måste jag nog säga att jag var lite nervös. Det är så annorlunda att uppträda framför en kamera och studiopublik jämfört med tusentals skrikande ungdomar. Men det gick riktigt bra, säger Hugo.

Vem är Hugo?

  • Hugo Käld är 12 år gammal och bor i Kronoby
  • Han vann MGP 2017 med låten Var dig själv
  • Hugo samarbetar med musikproducenten Erik Nyholm
  • Aktuell med låten Stuck In My Head

- Jag samarbetar med låtskrivaren Erik Nyholm i Esbo. Han skriver musiken och jag åker till studion och bandar in låten. Det fungerar jättebra för han vet precis vilken musik som passar mig, berättar Hugo.

- I framtiden vill jag uppträda mera och vem vet så dyker jag upp på en scen någonstans i Svenskfinland snart, säger Hugo lite hemlighetsfullt.

Vill du rösta på Hugo och Stuck In My Head så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje