Hoppa till huvudinnehåll

Norska skidskyttar drabbade av inbrott – tog upp jakten på egen hand

Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Tiril Eckhoff. Bild: All Over Press Tiril Eckhoff

Två av de norska landslagsskidskyttarna blev bestulna på sina värdesaker mitt under ett läger inför säsongsstarten. Tack vare eget detektivarbete och polisen greps tjuven. ”Vi hade jättetur”, säger mångfaldiga mästerskapsmedaljören Tiril Eckhoff.

Slutet gott, allting gott. Men det norska skidskyttelandslagets uppladdning inför säsongen höll på att bli kostsam.

Enligt NRK blev landslaget utsatt för inbrott på hotellet under ett träningsläger i Trysil. I samband med ett kort lagmöte på eftermiddagen lämnade Tiril Eckhoff och hennes rumskamrat Ingrid Landmark Tandrevold dörren olåst.

Då slog en tjuv till.

– När vi kom tillbaka till rummet var dörren låst. Jag gick ner och hämtade en extranyckel och då vi kom tillbaka kände vi att något var galet, säger Eckhoff.

Totalt hade tjuven kommit över saker för ett värde av över 50 000 norska kronor (över 5 000 euro).

Bekant för polisen

Man kontaktade polisen, men tog samtidigt saken i egna händer. Via en app kom Eckhoff fram till att hennes dator var kvar på hotellet.

– Jag var en skicklig detektiv, konstaterar hon.

Med polisens hjälp lokaliserades sakerna och tjuven, som var bekant sedan tidigare för polisen, greps. Skidskyttarna fick tillbaka sina saker och Eckhoff, som har tagit totalt nio mästerskapsmedaljer under de fyra senaste säsongerna, fick sig en läxa för framtiden.

– Vi hade jättetur och fick oss en billig läropeng. Nästa gång låser vi dörren.

Världscupen i skidskytte startar i början av december.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport