Hoppa till huvudinnehåll

Sergio Ramos i blåsväder igen – anklagas för att avsiktligt ha brutit motståndarens näsa: ”Borde ha varit rött”

Sergio Ramos armbågar Milan Havel.
Sergio Ramos armbågar Milan Havel. Sergio Ramos armbågar Milan Havel. Bild: Filip Singer / EPA-EFE / All Over Press Sergio Ramos,Milan Havel

Real Madrid har fått upp farten efter sitt tränarbyte, men mittbacken och lagkaptenen Sergio Ramos har hamnat i stormens öga efter 5–0-segern över Viktoria Plzen. Ramos armbågade nämligen en Plzen-anfallare rakt i ansiktet – ett tilltag som domaren missade.

Det var minuter före pausvilan som Ramos armbåge var framme. I en närkamp med Plzen-strikern Milan Havel lyfte Ramos sin armbåge högt och prickade Havels näsa.

Havel kunde inte slutföra matchen och tvingades uppsöka sjukhusvård för sin brutna näsa, men Ramos slapp undan utan straff.

Se video på tacklingen här (C Mores Twitter).

Helt fel, säger den spanska tidningen AS domarexpert.

– Det där är för mycket av Ramos. Det borde ha varit rött kort. Om domaren ser det. Han går in i kampen om bollen och har armbågen helt för högt. Inte med axeln, utan armbågen. Det är han fullt medveten om, säger Iturralde González enligt tidningen.

"Borde inte ha kommit in i duellen så där"

Det är inte första gången som Ramos är i blåsväder på grund av sina aktioner i Champions League. I turneringens final i maj anklagades spanjoren för att först medvetet ha armlåst Mohamed Salah och för att efter det ännu pricka målvakten Loris Karius med armbågen i huvudet.

Men Ramos menar att armbågstacklingen var allt annat än avsiktlig.

– Jag messade honom efter matchen och vi talades vid. Jag hoppas att han mår bättre. Det blev kontakt, men jag menade aldrig att skada honom. Näsan är väldigt känslig så krockar blir alltid dramatiska, säger Ramos till den Madrid-baserade tidningen.

Senare under natten skrev Ramos ett meddelande på Twitter till Havel.

Hoppa över Twitterpostning

– Man lär sig något nytt hela tiden och nu vet jag att jag inte borde ha kommit in i duellen så där. Milan, det var inte meningen att skada dig. Krya på dig, skriver han.

 • Sydin-insändare om homosexuella polisanmäls av präst

  Anser att texten bryter mot lagen.

  Professor Peter Nynäs i Åbo polisanmäler den insändare som kaplan Markus Engström skrivit om homosexuella och som tidningen Syd-Österbotten publicerade på tisdagen. Nynäs säger till Vasabladet att han anser att texten bryter mot lagen.

 • Vem är hjälte och vem är antihjälte?

  Det är inte bara superhjältarna som ses som hjältar.

  Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten.

 • Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad

  Sökandet fortsätter vid behov över veckoslutet.

  I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet kan komma att fortsätta under veckoslutet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport