Hoppa till huvudinnehåll

Kaosklubben Ässät går vidare med märklig karusell – har valt sina tre följande chefstränare

Ässäts presskonferens.
Ässäts nya chefstränare Pasi Kaukoranta, ordförande Mikko Juusela och vd Mikael Lehtinen. Ässäts presskonferens. Bild: Lehtikuva Ässät

Ässät bekräftade idag att laget ersätter sparkade chefstränaren Mikael Kotkaniemi med Pasi Kaukoranta. Samtidigt presenterade Ässät Kaukorantas efterträdare och meddelade att laget dessutom valt även hans arvtagare.

Ässät fick en mardrömsstart på ishockeyligasäsongen och har samlat bara 15 poäng på 20 matcher. Björneborgarna ligger sist i serietabellen.

Först sparkades sportchefen Jari Korpisalo och idag blev det dags att officiellt presentera nya chefstränaren Pasi Kaukoranta som ersätter avskedade Mikael Kotkaniemi.

Men Ässät hade även mer att berätta. Kaukoranta kommer att träna Ässät bara den här säsongen och efter sommaren tar Jari Pasanen över med ett 1+1-årigt kontrakt.

Dessutom meddelade Ässät att de också bestämt vem som kommer att ta över efter Pasanen. Den tredje chefstränarens namn presenterades däremot inte, förhandlingarna med mysteriemannen är ändå redan på slutrakan.

– Vi har saknat ett långsiktigt tänkande i vår klubb men nu sker det en ändring på den fronten. Under de senaste åren har vi hamnat sparka för många tränare. Det slutar nu. Vi vet vilka som kommer att träna laget ändå till slutet av år 2023, berättade Ässäts styrelseordförande Mikko Juusela under presskonferensen.

Pasi Kaukoranta som lotsar Ässät under återstoden av säsongen har tidigare varit assisterande tränare i klubben.

Jari Pasanen som tar över nästa säsong är för tillfället verksam i den danska ligan där han tränar Frederikshavn White Hawks.

Pasanen som tillbringat 15 år i Tyskland är ett okänt namn för den finländska hockeypubliken då han aldrig har coachat i Finland.

Läs också