Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Markkanen fortfarande ”veckor” från att vara spelklar – kritiserade Bulls-tränaren medger: "Vi vill ha honom i skick så snabbt som möjligt"

Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen följer med Chicago Bulls matcher från bytesbänken, men i kostym. Lauri Markkanen. Bild: Tannen Maury / EPA / All Over Press Lauri Markkanen

Tolv matcher. Tre segrar. Chicago Bulls har inlett NBA-säsongen tredje sämst av alla i den östra konferensen. Det åtminstone delvis på grund av att Lauri Markkanen tvingats vila, säger både tränare och experter.

Lauri Markkanens andra säsong i NBA fick en mardrömsstart. Under försäsongen skadade Markkanen armbågen och det stod genast klart att finländaren skulle vara borta i upp till två månader.

Sedan skadan har det talats om en comeback i november. Tidigast i mitten av månaden. Men nu medger klubbchefen John Paxson att fansen inte ska förvänta sig att se Markkanen i laget under den närmaste framtiden.

– Han är ännu veckor från att vara i spelskick. Men han har börjat skjuta och går i rätt riktning, säger han enligt tidningen Chicago Sun-Times.

Att Chicago har varit handikappat utan sin finländska tvåmetersskytt är ett faktum. Senast under natten till torsdag åkte laget på en tung förlust mot New Orleans Pelicans på hemmaplan.

Hoppa över Twitterpostning

– Min halvtidsanalys: Krya på dig Lauri Markkanen, skrev The Athletic-skribenten Darnell Mayberry på Twitter.

"Har gjort mer än han kunnat göra tidigare"

Tränaren Fred Hoiberg sticker inte heller under stol med att finländaren är saknad.

– Vi vill ha honom i skick så snabbt som möjligt, säger han till Sun-Times.

Bulls kräftgång har också lett till att spekulationerna kring Hoibergs fortsatta förtroende vid bytesbänken har tagit fart. Klubben har ändå tampats med många tunga skadeavbräck under säsongsinledningen.

Utöver Markkanen är också Bobby Portis och Kris Dunn långtidsskadade och till motsats från finländaren är det helt öppet när duon kan återvända till parketten.

Markkanen visar däremot framsteg hela tiden.

– Han har gjort mer än han kunnat göra tidigare under träningarna, berättar Hoiberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport