Hoppa till huvudinnehåll

Lokalt live: Näsdagsspecial Huvudstadsregionen: Artisten Paul Elias utför akrobatiska trick

Det blir cirkus under årets Näsdag och artisten Paul Uotila, mera känd som Paul Elias och som tidigare spelade med bandet Satin Circus, ska utföra akrobatik och andra trick. Kommer det att lyckas? Svenska Yle utmanar kändisar att för första gången pröva på en cirkuskonst och samtidigt stödja Näsdagens insamling.

Så här deltar du i insamlingen

Donera pengar via Vegas insamling:
Skicka ett SMS med texten Vega till numret 16499.
Du stöder näsdagsinsamlingen med 10 euro/SMS.

Donera pengar via X3M:s insamling:
Skicka ett SMS med texten X3M till numret 16499.
Du stöder näsdagsinsamlingen med 5 euro/SMS.

I början av 2010-talet blev Paul känd som en av medlemmarna i ungdomspopbandet Satin Circus. Och år 2015 var bandet med i de finska Eurovisionsuttagningarna med låten Crossroads.

Nu är han aktuell som soloartist under artistnamnet Paul Elias, och har bytt språk på sina låtar från engelska till finska.

Så konsten att sjunga behärskar han. Men kan han också utföra andra trick? Det återstår att se.

Välgörenhetsprojektet Näsdagen har hittills bland annat stött en miljon barns skolgång, byggt 9 000 skolor och daghem och vaccinerat 200 000 barn. Årets insamling hjälper utsatta barn i 17 länder i Asien, Afrika och Sydamerika.

Näsdagen på Svenska Yle

  • Yle Vega sänder från Jakobstads torg klockan 06:30–15:00. Bland andra Fredrik Furu, Jack Vreeswijk, Guns Rosor, André Linman och en cirkusorkester deltar.
  • Cirkusevenemanget från Jakobstads torg sänds live på Yle Arenan klockan 12:00–12:45 och 15:15–16:15. Den senare delen blir en cirkusföreställning med cirkusdirektörerna Antti Koivukangas och Malin Valtonen.
  • Tongåvan sänds som vanligt klockan 19.20–22 och samlar in pengar till Näsdagen.
  • Yle X3M sänder från centralparken i Pargas klockan 06:00–18:00. På agendan står bland annat att tända eld på Milli Hellström och låta Finlands bästa freestyle motocrossförare Sebastian Westberg hoppa över ett gäng X3M-profiler med sin motorcykel.
  • Lokalt live med lokala kändisar som gör cirkuskonster sänds på Arenan enligt följande tidtabell:

8:45 Huvudstadsregionen
9:45 Östnyland
10:45 Västnyland
13:45 Åboland

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen