Hoppa till huvudinnehåll

Granlund glänste mot Anaheim – njuter av att spela med Staal och Zucker: ”Mycket fart i vår kedja”

Mikael Granlund gjorde sin poängmässigt bästa insats den här säsongen då hans Minnesota körde över Anaheim. Granlund noterades för 2+1 och valdes till matchens bästa spelare.

Mikael Granlund har haft en stark start på den här säsongen. Under tre veckor gjorde han poäng i tio raka matcher. I nattens möte med Anaheim fortsatte Granlund att leverera på hög nivå.

Han spelar nu i samma kedja som Eric Staal och Jason Zucker och deras samarbete fungerar prickfritt. Granlund gjorde två mål och spelade fram till ett då Minnesota besegrade Anaheim på bortaplan med 5–1.

– Det är mycket fart i vår kedja och det är roligt att spela med killar som flyger runt. Vi spelade några matcher i början av säsongen och nu är vi tillsammans igen. Det var en bra match för oss och vi ska försöka fortsätta så här, säger Granlund till Fox Sports efter matchen.

Granlund plockade sin första poäng i matchen då han spelade fram till Zuckers 2–0 i början av den andra perioden. Granlunds första mål för kvällen kom några minuter senare då Zucker höll i pucken bakom kassen och väntade in finländaren som pricksköt in 3–0.

– Zuckers och Granlunds två mål i den andra perioden avgjorde den här matchen, säger Minnesotas tränare Bruce Boudreau.

Mikael Granlund, Eric Staal och Jason Zucker jublar på isen
Granlund, Staal och Zucker spelar bra tillsammans. Mikael Granlund, Eric Staal och Jason Zucker jublar på isen Bild: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX/All Over Press ishockey,NHL,Minnesota Wild,Mikael Granlund

Minnesota går starkt för tillfället

Granlunds andra mål kom i slutminuterna då han vispade in en målvaktsretur till 5–1. Granlund snittar nu över en poäng per match den här säsongen. Han har gjort 9+8=17 poäng på 16 matcher och ligger trea i finländarnas poängliga bakom Mikko Rantanen och Sebastian Aho.

Minnesota närmar sig slutet på en lång bortaturné där man gjort flera starka matcher. Nattens seger var den fjärde på de fem senaste matcherna.

– Vi försöker alltid försvara bra men nu spelar vi också bättre med pucken. Vi visste att det skulle bli en tuff turné men vi har gjort det bra. Nu är det en match kvar och det kommer att bli en rolig sådan, säger Granlund.

Resultat:

Washington – Columbus 1–2
CBJ: Hännikäinen 0+0, +/-0, 12.07
CBJ: Nutivaara 0+0, +/-0, 19.38

Toronto – New Jersey 6–1
TOR: Kapanen 0+0, +2, 13.48
NJD: Vatanen 0+0, +1, 20.37

Detroit – NY Rangers 3–2 efter förlängning

St. Louis – San Jose 4–0
SJS: Donskoi 0+0, +/-0, 16.48
SJS: Suomela 0+0, +/-0, 13.18

Winnipeg – Colorado 5–2
WPG: Laine 1+0, -1, 14.44
COL: Rantanen 0+0, +/-0, 22.49

Anaheim – Minnesota 1–5
MIN: Koivu 0+0, +1, 17.39
MIN: Granlund 2+1, +3, 16.07

Bildkälla: Viasat

Läs också

Nyligen publicerat - Sport