Hoppa till huvudinnehåll

Känslosamt när tusentals supportrar hedrade döde ägaren: ”En av klubbens sorgligaste dagar”

Leicester City, supportrar.
Leicesters supportrar visade sina känslor. Leicester City, supportrar. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Leicester City FC

Leicester har haft sorg i ett par veckor. I första hemmamatchen sedan Vichai Srivaddhanaprabhas död blev det stora hyllningsscener för ägaren. "Han är en legend", säger en supporter.

Efter matchen mellan Leicester City och West Ham för två veckor sedan skedde en tragisk olycka när Leicesterägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter kraschade utanför arenan.

Srivaddhanaprabha och fyra andra personer dog och sedan dess har Leicester skakats av sorg. Thailändaren var en omtyckt ägare och hans död har berört många.

Leicester City, helikopterkraschen.
Många gick tillsammans till matchen. Leicester City, helikopterkraschen. Bild: AFP / Lehtikuva Leicester City FC

Inför dagens hemmamatch mot Burnley hyllades Srivaddhanaprabha. En marsch till arenan samlade tusentals människor. På plats visade en hyllningsvideo, Leicesters supportrar vecklade ut ett stort lakan med texten ”Khun Vichai, Forever in our Hearts” och använde specialgjorda halsdukar.

Ska resa en staty

Före avspark hölls också en tyst stund. Nyhetsbyrån AFP fångade några supportrars tankar.

– Ingen ägare har gjort vad han gjorde med Leicester City. Han är en legend.

– Det är en av klubbens sorgligaste dagar.

Leicester City, helikopterkraschen.
Vichai Srivaddhanaprabha var omtyckt i Leicester. Leicester City, helikopterkraschen. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Leicester City FC
Leicester City, supportrar.
Leicester City, supportrar. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Leicester City FC

I fredags meddelade klubben att man kommer att resa en staty för att hylla Srivaddhanaprabha. Flera spelare och tränaren Claude Puel besökte Thailand efter förra helgens match mot Cardiff City för att närvara vid begravningen.

– Det var tufft att förbereda sig för matchen. Vi kan inte glömma det som skedde för två veckor sedan, men det är viktigt att ge människorna som kommer hit något att njuta av och hedra Vichai, säger Puel till BBC.

På planen lyckades Leicester inte spräcka nollan. Det blev 0–0 mot Burnley.

Resultat, Premier League:

Cardiff City–Brighton 2–1 (1–1)
Huddersfield–West Ham 1–1 (1–0)
Leicester–Burnley 0–0
Newcastle–Bournemouth 2–1 (2–1)
Southampton–Watford 1–1 (1–0)

Crystal Palace–Tottenham 0–1 (0–0)

Läs också