Hoppa till huvudinnehåll

Se tumultet i depån då Verstappen letade upp Ocon – Yle Sportens F1-expert: "Det var länge sedan man såg något sådant"

Valtteri Bottas försöker medla då Esteban Ocon och Max Verstappen är i luven på varandra efter loppet.
Valtteri Bottas försöker medla då Esteban Ocon och Max Verstappen är i luven på varandra efter loppet. Valtteri Bottas försöker medla då Esteban Ocon och Max Verstappen är i luven på varandra efter loppet. Bild: Charniaux / XPB Images / All Over Press Esteban Ocon,Valtteri Bottas,Max Verstappen

Fredrik af Petersens har sett mycket inom formel 1 men var förvånad efter att ha sett gårdagens dramatiska händelser i Brasilien. Först satte Esteban Ocon på ett nästintill oförklarligt sätt käppar i hjulen för Max Verstappen som körde mot segern och efter loppet fick den ilskna Red Bull-föraren tag på fransmannen i depån. Det gick ganska hett till mellan dem, säger af Petersens.

Kimi Räikkönen stod på prispallen för tolfte gången det här året.
Kimi Räikkönen stod på prispallen för tolfte gången det här året. Kimi Räikkönen stod på prispallen för tolfte gången det här året. Bild: EPA-EFE/Sebastiao Moreira/AOP Max Verstappen,Lewis Hamilton,Kimi Räikkönen

Varför var loppet så jämnt?

– Som vanligt är loppet i Brasilien alltid dramatiskt. Det händer saker och ting. Vad det beror på är svårt att säga. Kanske ligger det i banan som är relativt kort och att det inte hinner bli så jättestora luckor mellan bilarna som på de långa banorna som exempelvis Silverstone eller Monza. Det blev ett dramatiskt lopp igår också, säger Yle Sportens formel 1-expert Fredrik av Petersens.

Esteban Ocon och Max Verstappen kolliderade då nederländaren ledde loppet.
Esteban Ocon och Max Verstappen kolliderade då nederländaren skulle varva Ocon. Esteban Ocon och Max Verstappen kolliderade då nederländaren ledde loppet. Bild: Photo4 / XPB Images / All Over Press Esteban Ocon,Max Verstappen

Vad avgjorde?

– Det var utan tvekan sekvensen mellan Max Verstappen och Esteban Ocon. Max ledde ju loppet. Det skulle ha blivit en given seger men vad tänkte riktigt Ocon på?

– Han fick hjärnsläpp och förstörde loppet fullständigt för Max. Man såg ju hans reaktion efteråt när de träffades vid kontrollvägningen. Han var riktigt, riktigt arg. Det var länge sedan man såg något sådant. Han knuffade bort fransmannen ett par gånger. Det gick ganska hett till mellan dem.

Hoppa över Twitterpostning

Se bråket på Twitterkontot F1.

Verstappen fick ett straff och ska under det kommande halvåret under två dagar jobba till förmån för bilsportsförbundet Fia.

Hoppa över Twitterpostning

Vad anser du om trean Kimi Räikkönens insats?

– Kimi är den jämnaste föraren i Ferrari. Han står nästan på pallen i varje lopp. Han räddade ju Ferraris ära igår igen. Han är en jämn förare som verkligen gillar att och kan köra racerbil.

– Tittar man tillbaka på säsongen så är det Kimi som har varit den bästa Ferrariföraren.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Im in party mode. Photo @calloalbanese

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Vad säger du om femman Valtteri Bottas lopp?

– Valtteri hade vissa problem. Det blev inte den dubbelseger som Mercedes hade hoppats på. Det var inte hans fel, det berodde på däcken att det inte fungerade som det skulle.

Vad kan man hoppas på inför säsongsavslutningen i Abu Dhabi om två veckor?

– Att Valtteri äntligen får vinna ett lopp. Han har förtjänat en seger den här säsongen och jag hoppas att den kommer i Abu Dhabi.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport