Hoppa till huvudinnehåll

Ålänningar väntar längst med att gifta sig - österbottningar är snabbast till altaret

Brud och brudgum på bröllopsmässan i Helsingfors i januari 2013.
Brud och brudgum på bröllopsmässan i Helsingfors i januari 2013. Bild: Lehtikuva giftermål

I Österbotten gifter man sig tidigare än i andra landskap. Statistikcentralen rapporterar att genomsnittsåldern för kvinnor att ingå sitt första äktenskap var 29,7 år i Mellersta Österbotten i fjol.

Hos män var genomsnittsåldern 31,3 år.

På Åland väntar man allra längst med att gifta sig. Åländska kvinnor känner sig giftasvuxna då de är 36,8 år och åländska män då de är 38,3 år.

Av landskapen på fastlandet väntar kvinnorna i Lappland längst på med att ingå äktenskap - 33,3 år är genomsnittsåldern där.

I Kajanaland tvekar männen tills de är drygt 36 år gamla.

I hela landet är medelåldern för kvinnor 31,7 år och för män 33,9 år att ingå sitt första äktenskap.

  • De första av 100 infångade valar återfick friheten i Ryssland

    Valarna skulle säljas till akvarier i Kina.

    Ryssland har frigett de första av cirka hundra valar som har hållits i fångenskap i väntan på att säljas till akvarier av olika slag i Kina. Fallet har väckt kraftiga protester runtom i världen. Ryssland har lovat sätta stopp för verksamheten som bedrivits med hjälp av ett kryphål i lagen.

  • Pensionsavdelningens service under sommaren 2019

    Pensionsavdelningen är på plats igen den 15.7.

    Rundradions pensionsstiftelsens pensionsavdelning semestrar 8.-12.7. Vi betjänar normalt igen måndagen den 15.7.2019. På webben kan ärenden emellertid uträttas elektroniskt när det passar dig bäst. Via e-tjänsten kan du ändra bankkonto, ändra postadressen och höja din skatteprocent. Semestern påverkar inte utbetalningen av pensioner och fördröjer inte handläggningen av pensionsansökningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes