Hoppa till huvudinnehåll

Dataskydd för Yles tjänster

Händer på tangentbord
Händer på tangentbord Bild: Ilmari Fabritius / Yle Kreativa huset,möten,datorer,tangentbord,händerna

Att skydda integriteten hos de som använder Yles tjänster är viktigt. Yle skyddar personuppgifter enligt gällande föreskrifter och tar dataskydd och datasäkerhet i beaktande när tjänster planeras.

Yles praxis för dataskydd hittas på svenska.yle.fi/dataskydd och yle.fi/tietosuoja. På sidan berättar vi även vilken information Yle samlar in gällande sina användare, för vilket ändamål uppgifterna samlas in och vilka som är användarens rättigheter. På sidan kan man även bekanta sig med Yles dataskyddsbeskrivning eller sända en informationsbegäran gällande dina egna uppgifter.

Användare av Yle-konto kan granska sina uppgifter som skapas vid användningen av Yles nättjänster under inställningarna för det egna Yle-kontot.

Vi använder informationen för att förverkliga och utveckla Yles tjänster. Med hjälp av informationen kan vi exempelvis erbjuda mer relevant innehåll för dig samt smidigare och mer personlig service för olika plattformer. Vi kan även sända dig rekommendationer gällande nytt innehåll eller svara på respons som du gett oss.