Hoppa till huvudinnehåll

Karriären fortsätter i Finland – Kaan Kairinen lånas ut till HJK

Kaan Kairinen i kamp om bollen
Kaan Kairinen spelade sex matcher för Inter under hösten. Kaan Kairinen i kamp om bollen Bild: Tomi Hänninen fotboll,Kaan Kairinen

En av Finlands mest lovande fotbollsspelare, Kaan Kairinen kommer att spela i Finland även nästa säsong. Kairinen är klar för HJK som lånar honom från FC Midtjylland.

Kaan Kairinen har inte lyckats slå igenom i FC Midtjylland dit han flyttade i februari 2016. Efter endast fem ligamatcher på två och en halv säsong lånades mittfältaren i somras ut till moderklubben FC Inter.

Han spelade sex matcher för Åboklubben under hösten och nu är det klart att han stannar kvar i Finland även nästa säsong. Mästarna HJK har kommit överens med FC Midtjylland om ett lånekontrakt.

– Jag ser fram emot nästa säsong och speciellt matcherna mot europeiskt motstånd. Det är med en bra känsla som jag går till Finlands bästa lag. Jag tror att jag kan bidra med bollsäkerhet på HJK:s mittfält, säger Kairinen på klubbens webbplats.

Kairinen kommer nästa säsong att återförenas med Sebastian Dahlström som han ofta har spelat tillsammans med på mittfältet i ungdomslandslagen.

Kairinen har ingått i samtliga ungdomslandslag sedan U16. Under 2017 och 2018 spelade han samtliga matcher för U21-landslaget i EM-kvalet.

– Kaan är en ung spelare med mycket potential. Han är bra med bollen och bidrar med variation till vårt anfallsspel. Han utvecklas fortfarande och hans bästa tid ligger ännu framför honom, säger HJK:s tränare Mika Lehkosuo.

Kaan Kairinen kommer att börja träna med HJK i januari.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport