Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers får spela i London trots allt – kommer ändå inte att kunna försvara sin titel

Henri Kontinen och John Peers kramar om varandra.
Henri Kontinen och John Peers kommer att spela tillsammans även nästa säsong. Henri Kontinen och John Peers kramar om varandra. Bild: EPA-EFE/Neil Hall Henri Kontinen,John Peers

Henri Kontinen och John Peers har vunnit ATP-slutspelet de två senaste åren. Nu hoppar laget in som reserver efter att turneringen redan startat.

Kontinen och Peers har inte spelat lika bra tennis i år som de gjort tidigare, i alla fall inte resultatmässigt. Parets ranking har dalat och duon lyckades inte kvala in i säsongsavslutande turneringen i London.

Årets åtta bästa dubbelpar får en inbjudan till ATP-slutspelet och de regerande mästarna Kontinen och Peers hörde inte till dem.

Paret får ändå nu kliva in som ersättare för Nikola Mektic och Alexander Peya som dragit sig ur turneringen efter två förluster. Peya har skadat sin axel.
Hoppa över Twitterpostning


I ATP-slutspelet är konceptet annorlunda än i normala tennisturneringar. Först spelas ett gruppspel och de två bästa från grupperna avancerar till semifinalskedet.

Kontinen och Peers ärver Mektics och Peyas två förluster vilket betyder att avancemang inte är möjligt även om de skulle vinna matchen mot Jamie Murray och Nruno Soares som spelas på torsdagen.

Den här säsongen har Kontinen och Peers vunnit tre turneringar. I fjol blev det fem turneringssegrar och för två år sedan hela sju.

Kontinen som ännu förra hösten var rankingetta i dubbel har nu rasat till 26:e plats.

Läs också