Hoppa till huvudinnehåll

Pizzarånet i Karis - 16-åringen döms för stöld och misshandel

Bangatan 65 i Karis
Brottet skedde i en pizzeria på Bangatan. Bangatan 65 i Karis Bild: Yle/Minna Almark karisgata

16-åringen som i januari i år stal pengar från en pizzeria i Karis har nu fått sin dom. Han dömdes till 60 dagsböter (360 euro) för stöld och misshandel som ung förbrytare.

Gärningsmannen ska betala 200 euro till företagaren som äger pizzerian och 68,24 euro i bevisningskostnader.

Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Pizzaföretagaren har i tingsrätten berättat att han och gärningsmannen är bekanta från förut eftersom 16-åringen varit på praktik i pizzerian.

Det var den 28 januari som 16-åringen kom in i pizzerian på Bangatan i Karis och stal pengar som fanns i kassaapparaten. Han hade med sig en 15-årig kompis som stod vakt vid dörren.

Utgående från det de inblandade har berättat har tingsrätten slagit fast att 16-åringen stal 200 euro från kassaapparaten.

På vägen ut buffade 16-åringen till pizzaföretagaren så att han tappade balansen och ramlade omkull. Pizzaföretagaren bar på en hop tallrikar som gick sönder, men fick inte själv några skador.

Enligt 16-åringen själv skuffade han inte företagaren, men tingsrätten ansåg i det här fallet att företagarens version av händelsen var mera trovärdig.

 • Pia Hakio ny ledande läkare i Ingå

  Helge Heinonen går i pension.

  Pia Hakio från Esbo blir ledande läkare vid hälsocentralen i Ingå. Hon efterträder Helge Heinonen som går i pension.

 • Helsingfors universitet planerar att sälja fastigheter

  Universitets anställda motsätter sig försäljningen.

  Helsingfors universitet planerar att sälja tre fastigheter i centrala Helsingfors, för att spara in på fastighetskostnaderna. Personalen ifrågasätter om fastighetsförsäljningen verkligen ger några inbesparingar.

 • Jarl Magnus Riiber fortfarande bäst i kombinerat – finländarna floppade i backmomentet

  Riiber försvarade fjolårssegern i Ruka.

  Världscupöppningen i nordisk kombination blev en uppvisning av världsmästaren och fjolårets världscupetta Jarl Magnus Riiber från Norge. Riiber som var fjärde efter backhoppningen tog karriärens 28:e världscupeseger. De finländska toppnamnen Eero Hirvonen och Ilkka Herola förstörde sina chanser med anspråkslös backhoppning.

Läs också