Hoppa till huvudinnehåll

Eddie Österåker solodebuterar med låten Som vatten

Eddie Österåker.
Eddie Österåker utmanar Vegatoppen. Eddie Österåker. musiker,eddie österåker

Eddie Österåker är en gitarrist och sångare som nu debuterar som soloartist. Eddie beskriver sin musik som svängig pop med influenser av jazz.

- Det var nog först efter högstadiet som jag upptäckte musiken på allvar. Framför allt hur roligt det var att spela och sjunga själv.

- Jag inledde mitt musicerande med basgitarren men övergick senare till gitarren som nu är mitt huvusakliga instrument, berättar Österåker.

Österåker har tidigare skrivit musik till olika metallband som han medverkat i. Men nu är det dags för en annorlunda typ av musik.

- Jag är allätare då det gäller musik. Jag kan lyssna på allt från den tuffaste metallmusiken till jazzmusik. Man kan säga att musiken på min nya ep är en blandning av pop, rock och lite jazz, säger Österåker.

- Jag hade länge planerat att släppa ut egen musik. På min 30 årsdag bjöd min fru mig på en överraskningsresa och under den resan så fick jag faktiskt idén till låten Som vatten som nu är utmanare här på Vegatoppen.

Vem är Eddie Österåker?

  • Eddie Österåker är 32 år och bor med familjen i Västerhankmo
  • Aktuell med ep:n Sägner
  • Studerat musik vid Lappfjärds folkhögskola
  • Samarbetat med musikproducenten Janne Hyöty

- Låten Som vatten handlar om att ta vara på tiden vi har. Den är tyvärr begränsad och vi glömmer det alltför lätt. Man tar ibland livet för givet och uppskattar kanske inte hur bra vi har det, avslutar Österåker.

Vill du rösta på Eddie Österåker och Som vatten så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje