Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn tappar två profiler – Kojola slutar och Mantilla lämnar

Kristian Kojola.
Kristian Kojola väljer att sluta med fotbollen. Kristian Kojola. Bild: Matti Raivio/All Over Press Kristian Kojola

Över 300 matcher med ligarutin försvinner från IFK Mariehamn till nästa säsong. Lagkaptenen Kristian Kojola har bestämt sig för att sluta med fotbollen medan Philip Sparrdal Mantilla flyttar hem till Sverige.

Det kommer att bli ett nytt IFK Mariehamn som ska spela i fotbollsligan nästa säsong. De senaste veckorna har det blivit klart att man bland annat tappar Aleksei Kangaskolkka, Pontus Åsbrik, Thomas Mäkinen och Nicklas Maripuu.

Nu försvinner ytterligare två spelare från laget: Kristian Kojola och Philip Sparrdal Mantilla.

Lagkaptenen Kojola, som hade en option för nästa år i sitt kontrakt, har efter den gångna säsongen funderat på om han skulle fortsätta spela eller lägga av. Beslutet blev att han har gjort sitt på fotbollsplanerna.

– Det beslut jag nu tagit om att avsluta min fotbollskarriär har varit ett av de svåraste jag någonsin behövt ta. Det är känslosamt att lämna IFK och alla de fantastiska människor som finns i föreningen.

– Tar man bort den för stunden påtagliga saknaden finns bara stolthet kvar. Stolthet över allt vi uppnått tillsammans – sådant som inte ens borde vara möjligt, säger Kojola på klubbens webbplats.

100 ligamatcher för Sparrdal Mantilla

Kojola spelade 198 ligamatcher för IFK under säsongerna 2011–12 och 2014–18. Totalt blev det 264 ligamatcher och 17 mål för mittbacken.

Philip Sparrdal Mantilla spelade 100 ligamatcher under fyra säsonger i IFK Mariehamn. Han väljer nu att återvända hem till Sverige.

– Det har varit fyra år som gett mig enormt mycket, både på och utanför plan. Jag är väldigt tacksam över förtroendet som IFK gett mig från dag ett. Jag har upplevt fantastiska stunder. Att vi lyckades ta både ett ligaguld och ett cupguld är magiskt, säger han.

Philip Sparrdal Mantilla med bollen
Sparrdal Mantilla spelade fyra säsonger i IFK Mariehamn. Philip Sparrdal Mantilla med bollen Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,Philip Sparrdal Mantilla

Läs också

Nyligen publicerat - Sport