Hoppa till huvudinnehåll

Kärpät effektivt i powerplay – nollade Jukurit på hemmais

Lasse Kukkonen jublar
Lasse Kukkonen gjorde ett av Kärpäts fyra mål. Lasse Kukkonen jublar Bild: Emil Hansson / AOP ishockey,Oulun Kärpät,Lasse Kukkonen

Fem numerära överlägen gav tre mål då Kärpät besegrade Jukurit på hemmaplan. Tabellettan fortsatte därmed på samma sätt som man slutade innan landslagspausen – som ett vinnande lag.

Det är bara tre lag som lyckats besegra Kärpät den här säsongen: KalPa, SaiPa och Tappara. I kväll gick även Jukurit på pumpen då man föll med 0–4 på bortaplan.

Kärpät var ruskigt effektivt i powerplay i matchen. Laget fick spela i numerärt överläge fem gånger i matchen och tre gånger blev det mål.

Michal Kristof gjorde det första målet 4.51 in i den första perioden och i mitten av den andra kom sedan två fullträffar på drygt en minut. Först gjorde Lasse Kukkonen 2–0 och sedan ökade den nyblivne landslagsbacken Teemu Kivihalme på till 3–0.

Fyra minuter före den andra periodpausen spikade sedan Jasse Ikonen slutsiffrorna och Kärpät tog sin sjätte raka seger. Målvakten Veini Vehviläinen fick vila i kväll och Jussi Rynnäs vikarierade med den äran. Rynnäs räddade 24 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen.

Eklund avgjorde för JYP

JYP såg ut att ta tre poäng på hemmaplan mot SaiPa men gästerna kvitterade matchen till 3–3 då 29 återstod att spela. Matchen gick till förlängning där nyförvärvet Oscar Eklund klev fram.

Tre och en halv minut in i förlängning satte den svenske backen sitt första mål i sin andra match för klubben. Segern var välkommen för JYP som gått tungt i höst.

Senast laget fick gå segrande av isen var den 25 oktober. Efter det har laget förlorat fem raka matcher.

Resultat:

JYP – SaiPa 4–3 efter förlängning
05.58 1–0 Robert Rooba (Turkulainen, Tomasek)
32.47 2–0 Jarkko Immonen (Tuppurainen, Nättinen)
41.26 2–1 Ville Koho (Kichton, Nättinen) pp
50.36 3–1 Julius Nättinen (Vainio, Kalteva)
55.30 3–2 Emil Oksanen (Kunyk) pp
59.31 3–3 Joni Nikko (Kunyk, Nättinen)
63.34 4–3 Oscar Eklund (Rooba, Turkulainen) pp

Kärpät – Jukurit 4–0
04.51 1–0 Michal Kristof (Ohtamaa) pp
29.06 2–0 Lasse Kukkonen (Kupari, Heponiemi) pp
30.13 3–0 Teemu Kivihalme (Heshka, Leskinen) pp
36.03 4–0 Jasse Ikonen (Kupari, Kristof)

Läs också