Hoppa till huvudinnehåll

Två byggnader vid gamla yrkesskolan i Karis får rivas

Västra Nylands yrkesskola i Karis.
Auditoriet i den tidigare yrkesskolan i Karis får rivas. Västra Nylands yrkesskola i Karis. Bild: Yle/Börje Broberg Raseborg,Karis,Västnyland,auditoriet

Det är nu fritt fram för ägaren till den gamla yrkesskolan i Karis att riva en del av byggnaderna på Stabsgatan 16. Det finns en preliminär tidtabell för rivningen.

Det är Kustregionens utbildningsfastigheter som äger byggnaderna och området där Västra Nylands yrkesskola fanns. Nu sker utbildningen i centrum av Karis i Axxells lokaler på Bangatan.

Miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg har beviljat tillstånd för rivning av gymnastiksalen och köket på 1 780 kvadratmeter och ett auditorium där det tidigare fanns ett bageri. Den byggnaden är 1 560 kvadratmeter stor.

Joakim von Bergmann, vd för Kustregionens utbildningsfastigheter, säger att det finns en preliminär tidtabell för rivningen. Han vill ändå inte gå närmare in på när det sker.

- Det är också en stor kostnad att riva byggnaderna.

En detaljplan gör det möjligt att bygga flervåningshus på området.

I februari 2017 sade Joakim von Bergmann till Yle Västnyland att det inte längre var ändamålsenligt att bygga i Pumpviken eftersom det inte fanns någon marknad för det.

Nu säger von Bergmann att man kan se ansökan om rivningslov som ett sätt att kunna förverkliga detaljplanen.