Hoppa till huvudinnehåll

Andrea Hasselblatt omvald till ordförande för Marthaförbundet

Andrea Hasselblatt
Andrea Hasselblatt Andrea Hasselblatt Bild: Finlands svenska Marthaförbund Finlands svenska Marthaförbund

Andrea Hasselblatt omvaldes till ordförande vid Marthaförbundets höstmöte på lördagen.

Höstmötet återvalde enhälligt Andrea Hasselblatt till förbundsordförande för perioden 2019–2020.

I centralstyrelsen för år 2019 fortsätter Camilla Komonen (Helsingfors svenska Marthaförening), Gunilla Backman (Borgå svenska Marthadistrikt), Christina Grönroos (Mellersta Nylands Marthadistrikt), Carina Nilsson (Karlebynejdens Marthadistrikt) och Sickan Nybondas (Östra Nylands Marthadistrikt).

De nyvalda i styrelsen är Carita Vik-Hästbacka (Jakobstads Marthadistrikt), Inga-Britt Lindvall (Nykarleby Marthadistrikt), Mikaela Vesterlund-Laine (Åbolands svenska Marthadistrikt), Ann Carlsson (Ålands Marthadistrikt), Seija Knipström (Vasabygdens Marthadistrikt), Inga Mannström (Västra Nylands Marthadistrikt), Anna-Lena Pärus (Sydösterbottens Marthadistrikt) och Anna Nylund (Ungmartha).

Under mötet antogs Mellersta Nylands Marthadistrikts motion om att digitaliseringen i samhället bör ske på jämlika villkor.

Under nästa år kommer Marthaförbundet att ha fokus på giftfri vardag, skogen som skafferi och organisationsutveckling.