Hoppa till huvudinnehåll

Finlands chanser till avancemang gick upp i rök – spelar om heder mot VM-värden

Oona Leskinen.
Oona Leskinen i matchen mot Ghana. Oona Leskinen. Bild: Lehtikuva U17-Europamästerskapet i fotboll för damer,finlands u17 landslag

Finland har förlorat sina två första matcher i flickornas U17-VM i fotboll. Att det inte blir avancemang klarnade då Nya Zeeland besegrade VM-värden Uruguay.

Då Finland föll med 1–3 mot Ghana var det klart att laget skulle behöva hjälp av Uruguay för att hålla chanserna till avancemang från gruppspelet vid liv.

Någon assistans blev det dessvärre inte då värdnationen förlorade med 1–2 mot Nya Zeeland som i den första matchen slagit Finland med 1–0.

Inför gruppspelets sista matcher ligger Finland och Uruguay på noll poäng medan Ghana och Nya Zeeland vunnit sina båda matcher och har sex poäng var.

Finland spelar sin sista match i VM mot Uruguay på tisdagen. Någon egentlig insats finns det inte men det finländska laget är utan tvekan suget på att öppna segerkontot.

– Ni kan vara säkra på att vi ger allt vi har i den sista matchen. Vi vill ha en seger, sade U17-landslagets chefstränare Marko Saloranta.

Läs också