Hoppa till huvudinnehåll

Joensuu och Jormakka på hugget då Jokerit tog tredje raka segern – men Lauridsens fula tilltag höll på att ställa till det

Blåklädda Jokeritspelare kramar om varandra efter vinst.
Jokerit höll ut mot Jaroslavl. Blåklädda Jokeritspelare kramar om varandra efter vinst. Bild: Toni Hekkala / All Over Press Jokerit,KHL,idrott

I KHL ställdes trean och fyran i den västra konferensen, Jokerit och Lokomotiv Jaroslavl, mot varandra på söndagen. Matchen i Helsingfors gick till slut enligt helsingforsarnas planer – slutresultatet skrevs 4–3 till ”narrarna”.

Efter två raka 4–0-segrar över Severstal ställdes Jokerit mot Lokomotiv Jaroslavl på söndagskvällen. Konferensfyran bjöd också upp till kamp.

Efter en Jokerit-dubbelsalva av Brian O’Neill och John Norman kvitterade Jaroslavl matchen ännu under den första halvleken.

Pekka Jormakka förde sedan Jokerit upp till 3–2 och då Alex Grant utökade ledningen fem minuter in i den tredje perioden såg Jokerit ut att gå mot en säker seger.

Men då gjorde Oliver Lauridsen bort sig. Backbjässen slashade en Jaroslavl-forward rakt i skrevet och åkte på ett matchstraff då dryga sex minuter återstod av matchen.

Den tidigare Jokerit-spelaren Brandon Kozun reducerade matchen med tre minuter kvar på klockan – men närmare än så kom inte gästerna. Slutresultatet således 4–3 till Jokerit i Helsingforsarenan.

"Måste vara nöjd"

– En publikvänlig match. Vi släppte med dem lite väl lätt med i matchen bara efter våra två första mål. Det var lite som en kapplöpning, det handlade bara om att förvalta sina lägen. Vi måste vara nöjda med att ta poängen i dag, summerar Jokerittränaren Lauri Marjamäki i Viasats intervju efter matchen.

Marjamäki verkade inte riktigt tycka att Lauridsens matchstraff var berättigat.

– Jag såg inte vad som hände, alla andra verkade göra det. Men ganska tufft dömt av domarna, säger han.

För Jokerits del var Jesse Joensuu (0+2), Brian O’Neill och Pekka Jormakka (1+1) som agerade främsta poängplockare.

Läs också