Hoppa till huvudinnehåll

Förslag: Ny motionsbana i Ingå planeras tillsammans med Ingåport

En kvinna knyter skosnöret på sina rosa löparskor.
Får Ingåborna en ny motionsbana söder om stamväg 51? Den kanske kopplas ihop med den gamla banan med hjälp av en underfart. En kvinna knyter skosnöret på sina rosa löparskor. Bild: lev dolgachov/Mostphotos kvinnor,skor,löpare,fysisk kondition,löpning,idrott,Skosnöre,motion,träning

En ny motionsbana och naturstig planeras i Ingå kyrkby. Tanken är att banan kopplas till planeringen av Ingåport.

Ingå kommun borde planera både Ingåport och en ny motionsbana och naturstig söder om stamväg 51 på samma gång. Då får man en förnuftig helhet, anser bildnings- och välfärdsnämnden.

Trafikarrangemangen kring Ingåport är ännu inte klara, så därför anser bildningsväsendet att planeringen av en ny motionsbana ska flyttas framåt så att man får en lösning där man beaktar fotgängare och cyklister.

Då Ingåport planeras ska man ta underfarten och en ny motionsbana i beaktande.

Området Ingåport finns mellan Täktervägen och Bollstavägen längs stamväg 51 och det ska bli ett område för olika slag av företag.

Politiker vill ha ny motionsbana

Tanken på en ny motionsbana och naturstig söder om stamväg 51 har väckts i en motion. Den lämnades in till fullmäktige i december i fjol.

Drygt tio ledamöter vill att Ingå kommun utreder vilka möjligheter det finns att bygga en bana och en stig på ett område som begränsas av stamväg 51-Bollstavägen-Bergstigen-vattentornet-Merituulen koulu.

Svårt för elever att ta sig till banan

Politikerna vill ha en ny motionsbana eftersom det är svårt att nå den nuvarande banan som finns norr om stamvägen.

Det betyder att speciellt skolever och dagisbarn inte kan utnyttja banan eftersom de måste korsa den livligt trafikerade stamvägen.

I motionen konstaterar man att det skulle vara enkelt att även nå den nuvarande motionsbanan om det byggs en underfart för fotgängare och cyklister vid Bollstavägen.

Motionen skickas nu tillbaka till kommunstyrelsen.