Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn har gjort klart med backlöfte från juniorlandslaget – "Ett riktigt bra nyförvärv för oss"

Fotbollsspelaren Lassi Järvenpää springer under match.
Lassi Järvenpää, här i RoPS-tröjan, kommer spela fotboll för IFK Mariehamn nästa säsong. Fotbollsspelaren Lassi Järvenpää springer under match. Bild: All Over Press fotboll,Rovaniemen Palloseura,Lassi Järvenpää

Juniorlandslagets back Lassi Järvenpää är IFK Mariehamns första nya spelare i backlinjen inför fotbollsligasäsongen 2019. Kontraktet är av modellen 1+1 år.

22-årige Järvenpää, fostrad i Klubi 04, kommer närmast från RoPS, där han redan hunnit spela i 50 ligamatcher. Från och med år 2015 hörde Järvenpää till HJK:s organisation, men från och med år 2016 har han varit utlånad till RoPS. Ifjol blev det hela 27 ligamatcher för fotbollslöftet.

– Lassi är ett riktigt bra nyförvärv för oss. Han har redan spelat över 50 ligamatcher och är därmed ganska rutinerad trots sin ålder och var med och tog silver med RoPS denna säsong. Han kan spela både ytterback och mittback vilket är mycket bra med tanke på vilka alternativ det ger oss, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

"Kommer vara en viktig försvarsspelare"

Backen är även ett bekant ansikte från U21-landslaget, eftersom han fanns med i truppen som nyligen avslutade EM-kvalet.

Nu väntar IFK Mariehamn ivrigt på att Järvenpää ska bli en viktig kugge i nästa års lagbygge.

– Att Lassi väljer att komma till IFK känns riktigt bra och vi tror att han kommer vara en viktig försvarsspelare för oss samtidigt som han kan fortsätta utvecklas i vårt lag på ett bra sätt som kan ge honom framtida karriärmöjligheter, säger Mattsson.

Kontraktet gäller för nästa säsong, med option om ett års förlängning över säsongen 2020.