Hoppa till huvudinnehåll

Ny sommarteater till Tenala - sätter upp Pinocchio nästa sommar

Pinocchio
Pinocchio ska stå på scen i Tenala nästa sommar. Pinocchio Bild: Standard restrictions apply. / sxc.hu maximalt

Museigården i Tenala ska sommaren 2019 stå värd för pjäsen Pinocchio under Sixten Lundbergs regi. Det är den nygrundade lokala kultur- och teaterföreningen Skotts första produktion.

Familjemusikalen av Pasi Hiihtola, Peik Stenberg och Christian Lindroos uppfördes första gången på Svenska teatern i Helsingfors år 2002.

Vill väcka intresse för sommarteater

Skott vill satsa på nytänkande när det gäller sommarteater regionen och målsättningen är att väcka intresset för sommarteater och kultur i allmänhet.

Styrelsen består av Ami Aspelund, Heidi Enberg, Gun Lundsten, Per-Erik Krook, Tapio Laasonen och Sixten Lundberg, regissör för musikalen.

En närbild av en man som visar tummen upp.
Sixten Lundberg har regisserat på Raseborgs sommarteater. En närbild av en man som visar tummen upp. Bild: Yle/Minna Almark Västnyland,Raseborg,Sixten Lundberg

Sixten Lundberg är skådespelare och har regisserat Footloose och West Side Story på Raseborgs sommarteater.

Tenala Ungdomsförening har tidigare lagt upp pjäser på Bygdegården men det är första gången sommarteater spelas på Museigården.

Många bekanta namn från finlandssvensk amatörteater kommer att stå på scen tillsammans med barn och ungdomar från trakten.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland