Hoppa till huvudinnehåll

Tommi Pikkarainen ny chefstränare för TPS fotbollsherrar – ”Det kändes som rätt tid att återvända till klubben”

Tommi Pikkarainen.
Pikkarainens kontrakt sträcker sig över säsongen 2019 med en option på ytterligare en säsong. Tommi Pikkarainen. Bild: FC TPS Tommi Pikkarainen

Fotbollens mångsysslare Tommi Pikkarainen har valts till ny chefstränare för TPS herrlag. Han efterträder Mika Laurikainen som lotsade klubben under de fem senaste säsongerna.

Pikkarainens kontrakt sträcker sig över säsongen 2019 med en option på ytterligare en säsong. Han har senast varit chefstränare för SalPa:s herrlag i division två.

48-årige Pikkarainen har spelat för KPV och PPT i fotbollsligan i början av 1990-talet. Han har också varit chefstränare för VPS 2010-2011 och som chef för juniorfotbollen i TPS 2011-2016.

Han hann också vara chefstränare för Pargas IF:s fotbollsherrar i början av 2000-talet.

– Det kändes som rätt tid att återvända till klubben. Jag känner till spelarna i Åbo och Egentliga Finland som kommer att utgöra stommen i laget, säger Pikkarainen i ett pressmeddelande från TPS.

Enligt TPS är Pikkarainens erfarenhet som tränare från olika nivåer viktigt då laget siktar på att stiga tillbaka till ligan från division ett så snabbt som möjligt.

– Pikkarainen var den bästa kandidaten till jobbet och han känner till klubbens målsättningar och spelarmaterialet. Lagbygget inför nästa säsong inleds omedelbart, konstaterar Jouko Peräaho, ordförande för FC TPS Turku Oy.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland