Hoppa till huvudinnehåll

Kärpät det enda finländska laget vid liv i CHL – få brydde sig då Tappara spelade om avancemang

Radek Koblizek.
Radek Koblizek gjorde två viktiga mål åt Kärpät. Radek Koblizek. Bild: Markku Hyttinen / AOP Oulun Kärpät,Radek Koblizek,ishockey

Kärpät tog sig vidare till CHL-kvartsfinal efter ett sent avgörande i returmötet mot Zürich Lions. Radek Koblizek slog in segermålet bara en minut före fulltid.

Den första matchen mellan Kärpät och schweiziska Zürich Lions hade slutat 4–4 och efter 3–2 i kvällens match i Uleåborg avancerar Kärpät med totaltresultatet 7–6.

Duon Radek Koblizek–Nicklas Lasu var de stora hemmahjältarna då laget vände matchen till Kärpäts fördel i den tredje perioden. Lasu passade till två mål av Koblizek varav det sista och avgörande kom i tiden 58.47.

Kärpät är det enda finländska laget som är med då CHL-kvartsfinalerna inleds den 4–5 december.

Publiken övergav Tappara

Tapparas CHL-match mot tjeckiska Kometa Brno intresserade inte så många tammerforsare. Bara omkring tusen tittare hade hittat till Hakametsä då Tappara slogs ut ur turneringen.

Tappara hade förlorat den första matchen med 1–5 så dagens 5–5-resultat räckte inte till avancemang. Kometa Brno avancerade till CHL-kvartsfinal med totalresultatet 10–6.

Att utgångsläget inte var särskilt hoppingivande är säker en delorsak till den ytterst blygsamma mängden publik. CHL har ändå aldrig intresserat på samma sätt som den inhemska ligan.

Den officiella publiksiffran i matchen mellan Tappara och Kometa Brno var 4049 men i verkligheten var det långt ifrån så många på plats.

En mer trovärdig uppskattning är att det satt omkring 1000 ögonpar på läktarna.