Hoppa till huvudinnehåll

Robin Sid fortsätter i IFK Mariehamn – klubbchefen nöjd: ”Flera finska ligaklubbar var intresserade av honom”

Robin Sid.
Robin Sid (arkivbild). Robin Sid. Bild: Heidi Koivunen / All Over Press IFK Mariehamn,Robin Sid

Ingåbördige Robin Sid kommer att spela för IFK Mariehamn också fotbollsligasäsongen 2019 – dessutom med ökat ansvar. Det bekräftar klubben på tisdagen. Jag är jätteglad att vi är överens, säger klubbchefen.

”Uppoffrande och energigivande” Robin Sid har förlängt kontraktet med IFK Mariehamn. Sid, som gick över till klubben från Ekenäs IF inför säsongen 2014 har redan stått på plan i 100 ligamatcher.

Nu ska det bli ännu fler.

– Jag är jätteglad för att vi kom i mål med ett nytt avtal, säger klubbchefen Peter Mattson i ett pressmeddelande från IFK Mariehamn.

– Robin är en spelare som flera finska ligaklubbar ville ha i sin trupp. Men efter en tids diskussioner har vi nu skrivit på en förlängning, fortsätter han.

Enligt Ilta-Sanomat ska åtminstone KuPS ha varit intresserade av mittfältarens tjänster.

Hoppa över Twitterpostning

Under sina år på Åland har Sid noterats för elva ligamål och tio målgivande passningar. Den senaste säsongen stod Sid för fyra av målen, varav den sista fullträffen kom i säsongens sista match mot KuPS.

Inför den kommande säsongen är förväntningarna uppskruvade.

– Robins utveckling har gått spikrakt uppåt de senaste åren och vi förväntar oss att han kommer att vara en av nyckelspelarna i truppen inkommande säsong, säger Mattsson.

Klubben meddelar att man nu har 14 spelare under kontrakt för nästa säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport