Hoppa till huvudinnehåll

Efter succén i Nations League: Två finländare tar plats i höstens lag

Paulus Arajuuri och Lukas Hradecky jublar
Paulus Arajuuri (till vänster) är en av spelarna som tar plats i C-divisionens bästa lag. Paulus Arajuuri och Lukas Hradecky jublar Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Paulus Arajuuri,Lukáš Hrádecký

Finland tog hem en av fyra grupper i C-divisionen i Nations League. Det ger också avtryck. När statistikjätten Whoscored presenterar höstens lag finns två finländare med – Paulus Arajuuri och Rasmus Schüller.

Den nyss avslutade landslagssamlingen blev ingen idealisk slutpunkt för Finlands annars starka insats i Nations League-gruppspelet.

Bortaförlusterna mot Grekland och Ungern blev en smolk i bägaren, men fyra raka vinster i starten av gruppspelet ordnade en blåvit gruppseger. Den gav en biljett till EM-playoff och miljonvinst för Bollförbundet.

Spelarnas insatser går inte heller obemärkt förbi när Whoscored presenterar höstens lag i C-divisionen. Den ansedda statistikjätten har gett betyg till samtliga spelare som har spelat under gruppspelet och två finländare ryms med i elvan.

Rasmus Schüller i landslaget.
Rasmus Schüller missade gruppspelsavslutningen. Rasmus Schüller i landslaget. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,Rasmus Schüller,Finlands herrlandslag i fotboll

Det handlar om mittbacken Paulus Arajuuri och mittfältaren Rasmus Schüller. Arajuuri spelade i alla matcher, Schüller missade de två sista på grund av skada.

Serbien har flest spelare med (tre stycken). Norge har med en spelare, mittfältaren Ole Kristian Selnæs. Skottlands James Forrest, som gjorde ett hattrick när gruppsegern säkrades mot Israel i går, får bäst statistiskt betyg.

Läs mera:

Fotbollslandslaget i korg tre då kvalgrupperna lottas – går det inte vägen i kvalet kan Finland möta Skottland i jakten på en EM-biljett

Fotbollslandslagsturneringen Nations Leagues gruppspel är avslutat och blickarna riktas nu mot EM-kvalgrupplottningen som ordnas nästa veckas söndag. Det är nu spikat vilka lag som placeras i vilka lottningsgrupper. Finland finns i den tredje och om det inte går vägen i själva EM-kvalet är Skottland på bortaplan ett möjligt motstånd i kvalslutspelet våren 2020.

Läs mera:

Nollan sprack och Finland åkte på första förlusten – säkrade trots det gruppsegern i Nations League

Ett självmål gjorde att Finland tappade poäng för första gången i Nations League. Men spelarna behövde ändå inte hänga läpp. En uddamålsförlust mot Grekland räckte för att vinna gruppen.