Hoppa till huvudinnehåll

Bottas skjuter ner ryktet att han får gå från Mercedes – medger att den här säsongen varit tung: ”Mitt sämsta år i formel 1”

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Valtteri Bottas. Bild: imago/DeFodi/ All Over Press Valtteri Bottas

Just nu florerat ett rykte i formel 1-världen om att Esteban Ocon kommer att ersätta Valtteri Bottas i Mercedes till säsongen 2020. Ett rykte om Bottas själv skjuter ner. Jag är inte orolig för mitt jobb, säger han.

Esteban Ocon rankas som en av de mest lovande förarna i formel 1 just nu. Fransmannen tillhör Mercedes juniorprogram och värderas väldigt högt i stallchefen Toto Wolffs papper.

Ocon som kör för Force India ser ut att bli utan förarplats till nästa säsong men under hösten har det pratats mycket om att han kommer att flytta till Mercedes 2020. Ryktet tog ny fart i samband med Brasiliens GP då Ocon krockade med Max Verstappen.

– En Mercedes-förare, som blivit lovad en plats i stallet 2020, kör in i den ledande bilen. Otroligt, sade Red Bulls rådgivare Helmut Marko efter Brasiliens GP.

Valtteri Bottas som har kontrakt med Mercedes för 2019 och en option för 2020 tror inte att hans plats i stallet är hotad. Han är 100 procent säker på att han får stanna.

– Absolut, 100 procent. Folk pratar hela tiden och jag är inte orolig för mitt jobb. Jag har ett väldigt bra förhållande till samtliga i stallet, även stallchefen Toto Wolff. Vi kan prata öppet om allt, säger han.

Esteban Ocon och Valtteri Bottas skrattar på en presskonferens.
Esteban Ocon och Valtteri Bottas. Esteban Ocon och Valtteri Bottas skrattar på en presskonferens. Bild: EPA/VALDRIN XHEMAJ Formel 1,Esteban Ocon,Valtteri Bottas

Sämsta säsongen i karriären

På söndag sätter Bottas punkt för sin andra säsong hos Mercedes. En säsong som inte blev som han hade tänkt. Finländaren går så långt så att han beskriver säsongen som den sämsta sedan debuten 2013.

– Min första säsong i Williams var svår men man kan inte riktigt jämföra för då kämpade vi långt bak och jag gjorde vad jag kunde. Sedan har säsongerna varit bättre än denna.

– Den här tiden förra säsongen var jag besviken då jag inte nådde min målsättning. Men då vann jag åtminstone några tävlingar. Nu är jag ännu mer besviken och jag tycker att det har varit mitt sämsta år i formel 1, säger Bottas.

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Bild: xpbimages.com Valtteri Bottas

Trots att segrarna har uteblivit den här säsongen så kan Bottas ändå se ljusglimtar. Till nästa säsong tänker han också komma som en ny förare.

– Jag har haft en hel del otur men vet också att jag har kört bättre än förra året. Det kan jag ta lärdom av och det kommer definitivt att göra mig till en tuffare förare och person i framtiden, säger han.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport