Hoppa till huvudinnehåll

Nytt svenskt tränarnamn aktuellt för Helsingfors IFK – klubben bekräftar förhandlingar

Janne Mian har varit tränare i Elfsborg.
Janne Mian har varit tränare i Elfsborg. Janne Mian har varit tränare i Elfsborg. Bild: Stella Pictures/All Over Press fotbollsallsvenskan,IF Elfsborg,janne mian

Svenska uppgifter gör gällande att Elfsborgs tidigare tränare Janne Mian skulle vara i förhandlingar om en flytt till ligalaget Helsingfors IFK. Till HBL bekräftar IFK-ordföranden Christoffer Perret att det kan komma att hända saker på tränarfronten inför ligaåtertåget 2019.

Efter att avancemangsdammet lagt sig i Tölö blev det snabbt klart att mannen bakom succésäsongen, Teemu Kankkunen, skulle följa med laget upp till ligan.

– ”Tema” har gjort ett strålande jobb under flera säsonger och vi vill verkligen att han skulle fortsätta. Det här är en bra sak för HIFK, sade klubbens styrelseordförande Christoffer Perret i ett pressmeddelande för tre veckor sedan.

På torsdagen började uppgifter i svensk media florera kring tränarnamnet Janne Mian, som närmast tränat Elfsborg.

Han kopplades samman med Helsingfors IFK.

– Jag är i en situation där jag varken kan bekräfta eller dementera klubbnamn, men jag för diskussioner med en finsk klubb och har fått ett avtal att ta ställning till, säger Mian till Borås Tidning.

Till Huvudstadsbladet bekräftar IFK-basen Perret nu att man förhandlar med flera kandidater för ett tränarjobb i klubben.

– Kankkunen ska ta Uefa Pro-licensen och det är ett rätt tidskrävande projekt. Det betyder att han är borta i långa perioder i mars, april, maj och augusti. Mot den bakgrunden måste vi ha en väldigt stark assisterande tränare eller så en ny chefstränare, säger Perret till HBL.

Helsingfors IFK vann division ett säsongen 2018 och gör comeback till ligan från och med nästa vår. Klubben spelade senast i ligan åren 2015-2017.

Läs mera:

Succétränaren kvar i HIFK: ”Gjort ett strålande jobb”

Teemu Kankkunen förde HIFK tillbaka till fotbollsligan. Han kommer också att följa med laget upp i serienivå. Kankkunen har skrivit på ett kontrakt av modellen 1+1 år.

Läs mera:

HIFK i extas efter säkrat avancemang: ”Såg stundvis jobbigt ut, men slutet på säsongen var fantastiskt”

Helsingfors IFK sejour i fotbollsettan blev bara en säsong lång. Efter att ha slagit KPV i seriefinalen för en vecka sedan fixade Helsingforskamraterna slutligen avancemanget genom att slå AC Kajaani på lördagen. Finns inte något bättre, säger tränaren.

Läs också