Hoppa till huvudinnehåll

Tabelljumbon KyIF värvar färsk VM-medaljör: "Hon tillför träningen ett helt nytt element"

Miisa Palkoranta spelar i Kyrkslätt IF.
Miisa Palkoranta kommer att spela i Kyrkslätt IF. Miisa Palkoranta spelar i Kyrkslätt IF. Bild: Kyrkslätt IF handboll,Kyrkslätt idrottsförening,miisa palkoranta

Säsongen 2018-2019 i damernas FM-serie har inte gått som en dans för Kyrkslätt IF:s damer, men inför december förstärker laget med en färsk världsmästare i just dans. Miisa Palkoranta har ett starkt handbollsförflutet och hoppas kunna ge tabelljumbon ett välkommet lyft.

– Jag ville göra comeback i handbollen och se hur jag klarar mig på FM-serienivå. Jag väntar verkligen på min första match i Kyrkslätt i december. Lite nervigt blir det, men en hel del spelare är bekanta för mig från bland annat juniorlandslagen, säger Palkoranta på föreningens webbplats.

Den 20-årige Palkoranta har dessutom sällskap i KyIF av sin syster Mette, som spelar i föreningens juniorlag.

Tillsammans med syster Mette dansade Miisa nyligen hem en hel drös med medaljer från VM i disco- och showdans i Tjeckien.

Palkoranta har fått sin handbollsfostran i Sjundeå IF. Enligt Handbollsförbundets statistik har Palkoranta gjort ett mål på 22 matcher under totalt tre säsonger i damernas FM-serie.

Hennes senaste notering är två matcher i Sjundeås led från säsongen 2016-2017.

– I och med värvningen av Miisa får vi tränare också in ett helt nytt element. Det lär inte vara många lag i serien som har en VM-guldmedaljör i sina led, säger Kyrkslätt IF:s lagledaren Nina Sampakoski.

Seriespelet har som sagt inte gått som en dans för Kyrkslätt IF hittills i höst. Laget ligger sist i tabellen med sju förluster på lika många matcher. I säsongsinledningen var förlustsiffrorna fula, men i de tre senaste matcherna har laget bara förlorat knappt mot i tur och ordning Grankulla IFK, Dicken och BK-46.

Följande match för KyIF spelas söndagen den 9 december hemma mot tabelltrean Sjundeå IF.