Hoppa till huvudinnehåll

Vd: Våra resurser går åt till att rekrytera och behålla personal – nu kartlägger Concordia arbetskraftsbehovet i Jakobstadsregionen

Sven Söderholm, Heidi Matinlassi och Fredrik Sandelin.
Sven Söderholm, Heidi Matinlassi och Fredrik Sandelin. Sven Söderholm, Heidi Matinlassi och Fredrik Sandelin. Jakobstad,Företagsamhet

Exporten drar och arbetslösheten fortsätter att sjunka i Jakobstadsregionen. Men personalbristen är ett stort problem som hindrar företagen från att växa, säger Matti Laurila som är vd på Ekeri. Nu utreder utvecklingsbolaget Concordia företagens behov av arbetskraft.

Ännu för ett och ett halvt år kallade Matti Laurila bristen på arbetskraft för ett "positivt problem". Det betydde ju att det gick bra för företagen i regionen.

- Men så säger jag inte längre. Bristen på arbetskraft hindrar företagen från att växa och vi sätter otroligt mycket energi på rekrytering och marknadsföring, säger Laurila.

Arbetskraften roterar mellan företagen och det gäller att jobba hårt för att behålla sin personal.

Att arbeta för trivsel på arbetsplatsen är inget negativt i sig, säger Laurila, men nu går den mesta energin och åt till att hålla kvar personal och rekrytera ny.

Då blir det inte så mycket tid och kraft över till att marknadsföra produkterna.

VD Matti Laurila vid Ekeri i Kållby, Pedersöre
VD Matti Laurila vid Ekeri i Kållby, Pedersöre Bild: Yle/Kjell Vikman Släpvagn,Pedersöre,matti laurila

Laurila är glad över att Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia har hörsammat företagens behov. Concordia ska utreda företagens behov av arbetskraft för att kunna skapa nya, mera fokuserade rekryteringsåtgärder.

- Vi har en klar beställning på det här projektet. Läget börjar bli problematiskt på alla plan. Arbetskraftsbristen gäller både högre och lägre utbildningar, säger regionutvecklare Fredrik Sandelin på Concordia.

Sandelin säger att man bättre behöver bena ut behoven i Jakobstadsregionen, de landskapsvisa siffrorna räcker inte för att rikta insatserna rätt.

Rikta in sig på rätt segment

Novia kommer att starta en tradenomutbildning i staden och eventuellt blir det en socionomutbildning i samarbete mellan yrkeshögskolorna Novia och Centria.

Sandelin säger att företagen är är aktivt med i satsningarna, också på utbildning, och nu går man ut till dem med ett frågebatteri för att sätta fingret på precis vad som efterfrågas.

Från Concordias sida har man deltagit i bland annat rekryteringsmässor, både i Finland och i Stockholm.

- Vi vet att det behövs ingenjörer och tekniskt kunniga. Men nu får vi ytterligare information och då kan vi planera våra evenemang mera effektivt, säger Heidi Matinlassi som är informatör på Concordia.

Jakobstad.
Jakobstad. Bild: Yle/Mikaela Löv Jakobstad

Projektledare Sven Söderholm säger att man även kommer att bygga ett verktyg där man kontinuerligt kan följa med hur behovet av arbetskraft utvecklas.

- Visst har vi verktyg redan i dag. Men vi behöver bli bättre på att fokusera, identifiera behov och samarbeta för att snabbare få resultat, säger Sandelin.

Sandelin säger att man även kan samarbeta med grannkommunerna när det gäller rekrytering, även om det naturligtvis finns en viss konkurrens mellan orterna.

- Vi söker till exempel inte samma sorts ingenjörer i Karleby och Jakobstad.

Hur ska man då gå till väga? Är det flera utbildningsmöjligheter lokalt eller är det inflyttare som är lösningen?

- Det är komplext och båda behövs. Man kan också leva ett mycket gott liv här. Här har man mera fritid än i storstäderna och det finns fin dagvård, skola och utbildning. Det är livskvalitet och det är ett trumfkort för regionen, säger Matinlassi.

Bra att pröva vingarna

Sandelin säger att det är naturligt och bra att unga människor söker sig ut i världen för att jobba och studera och pröva vingarna.

Men det finns många starka företag i Jakobstad, som går i bräschen gällande produktutveckling även globalt sett säger Sandelin. Det finns alla möjligheter till ett intessant yrkesliv i Jakobstad.

- Det tror jag inte att våra unga känner till. De ska veta att det är en möjlighet att komma tillbaka hit till ett intressant jobb, det gäller både finsk- och svenskspråkiga unga. Vi vill ha hit dem tillbaka, säger Fredrik Sandelin.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten