Hoppa till huvudinnehåll

Viktigt kontrakt för KPV – kaptenen förlänger med liganykomlingen

Ville Koskimaa med bollen
Ville Koskimaa var given i KPV:s startelva den gångna säsongen. Ville Koskimaa med bollen Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,Ville Koskimaa,Kokkolan Palloveikot

Ville Koskimaa kommer att följa med KPV till fotbollsligan. Mittbacken har skrivit på ett nytt kontrakt som täcker nästa säsong. En föredömlig ledare, säger tränaren Jarmo Korhonen.

Innan Ville Koskimaa flyttade till Karlebylaget KPV spelade han nästan 300 ligamatcher för VPS och Honka. Nästa säsong tar KPV steget upp till fotbollsligan och nu är det klart att kaptenen Koskimaa är med på den resan.

– Efter några veckors paus orkar jag blicka framåt och det känns fantastiskt att förlänga kontraktet efter den fina säsongen. Framgången förra säsongen var hela stadens, nu ska vi göra det tillsammans också i ligan, säger Koskimaa på klubbens webbplats.

Koskimaa spelade 25 matcher i division 1 förra säsongen samt de båda kvalmatcherna mot TPS. I alla utom en match spelade han 90 minuter. Mot AC Oulu i juli blev han utvisad i början av den andra halvleken.

– Han är en föredömlig ledare i omklädningsrummet, på träningar och matcher samt även vid sidan av planen. Han presterade på en jämn nivå under hela säsongen, säger tränaren Jarmo Korhonen.

Koskimaas kontrakt gäller för nästa säsong.

Myrevik stannar i Jaro

Division 1-klubben Jaro har också gjort klart med en kontraktsförlängning. Det är mittfältaren Jim Myrevik som skrivit på för nästa säsong.

Myrevik debuterade i Jaro förra säsongen och under sommaren etablerade han sig som en startspelare. Sammanlagt blev det 19 matcher för klubben. I den sista omgången mot FC Haka gjorde han sitt första mål.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport