Hoppa till huvudinnehåll

Räikkönen fick grönt ljus – nästa vecka kör finländaren för Sauber igen

Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen har en stark säsong bakom sig. Kimi Räikkönen. Bild: xpbimages.com Kimi Räikkönen,Formel 1

Kimi Räikkönen hinner knappt ta farväl av Ferrari innan han sätter sig i en Sauber. Nästa vecka gör finländaren tester för sitt nya stall.

På söndag kör Kimi Räikkönen sitt sista lopp för Ferrari. Han har inlett uppladdningen till formel 1-säsongens sista helg med att vara sjua och femma under fredagens träningar.

Valtteri Bottas var allra snabbaste under det andra passet i Abu Dhabi.

Redan nu är det klart att Räikkönen fortsätter att sitta bakom ratten efter säsongsavslutningen. Finländaren kommer att köra i testerna nästa vecka för sitt nya stall Sauber. Det bekräftar stallchefen i Abu Dhabi.

Därmed kommer han att sitta i en Sauber för första gången sedan 2001 – debutsäsongen i F1.

– Sauber är ett mycket mindre stall än Ferrari men jag ser fram emot det. Det kommer att bli annorlunda på många sätt men målsättningen är fortfarande den samma, att göra så bra resultat som möjligt, sa Räikkönen i går om flytten.

Räikkönens kontrakt med Sauber är tvåårigt.

– Jag har en bra känsla att gå dit. Att det blir en kortare resa hemifrån till jobbet är givetvis en bonus.

Kvalet till Abu Dhabis GP körs i morgon med start klockan 15.

Läs mera:

Kimi Räikkönens sista tävlingshelg i rött har kommit igång – bra fart på Max Verstappen i Abu Dhabi

Ett sista veckoslut skall Kimi Räikkönen ännu ratta en röd Ferrari innan flytten till Sauber hägrar. Under den första träningen inför söndagens Grand Prix i Abu Dhabi blev finländaren långt efter kvalets snabbaste man, RedBull-föraren Max Verstappen.

Läs mera:

Räikkönen har tredjeplatsen i VM inom räckhåll – men vill kanske inte ha den: ”Innebär mer resande”

I helgen sätter sig Kimi Räikkönen i Ferraris formel 1-bil för sista gången. Han avslutar sin andra sejour i stallet med att köra om tredjeplatsen i VM-serien då årets säsong går i mål i Abu Dhabi. Mitt liv kommer inte att förändras speciellt mycket om jag slutar trea eller fyra, säger han på dagens presskonferens.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport