Hoppa till huvudinnehåll

Sadio Mané förlänger med Liverpool FC – "Jag kom till rätt klubb vid rätt läge under rätt tränare"

Sadio Mané firar ett mål genom att hoppa högt i luften.
Sadio Mané stannar länge i Liverpool. Sadio Mané firar ett mål genom att hoppa högt i luften. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Sadio Mané,Liverpool,Liverpool FC

Liverpool FC och anfallaren Sadio Mané har kommit överrens om ett nytt kontrakt. Inga detaljer i avtalet har avslöjats, men enligt uppgifter i brittisk press sträcker sig överrenskommelsen mellan klubben och senegalesen till sommaren 2023.

Mané kom till Liverpool från Southampton inför säsongen 2016.

För Liverpool har han hittills nätat 40 gånger och gjorde också tio mål för klubben på dess väg till Champions League-final säsongen 2017-2018.

Under denna säsong har Mané hittat rätt sex gånger på elva matcher.

– Det finns ingen toppklubb i Europa som inte skulle ta en spelare av Manés kaliber i sina led, säger tränaren Jürgen Klopp.

Tränaren var också en avgörande faktor för Mané, när han kom till Anfield för två år sedan.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag behövde aldrig tänka efter två gånger när jag fick chansen att komma hit. Jag kom till rätt klubb vid rätt ögonblick med rätt tränare vid rodret. Jag kom hit och var mycket nöjd, säger Mané på klubbens webbplats.

Manés nya avtal kommer snabbt efter att även Roberto Firmino (BRA) och Mohamed Salah (EGY) skrivit på för Premier League-klubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport