Hoppa till huvudinnehåll

Ingen fullträff för Romar – en dryg sekund från poäng i säsongspremiären

Andreas Romar.
Andreas Romar. Andreas Romar. Bild: EPA Andreas Romar

Andreas Romar lyckades inte ta sig in bland de 30 bästa i störtloppet i Lake Louise. Romar slutade på 49:e plats i tävlingen som vanns av österrikaren Max Franz. Det är inte nu som de bästa resultaten ska göras, säger Romar efter tävlingen.

Andreas Romar stod inför ett vägskäl inför den här säsongen. Att fortsätta träna med det tyska landslaget som han varit en del av i sex år var inte längre möjligt och han var tvungen att hitta på något nytt för att karriären skulle kunna fortsätta.

Valet föll på det svenska landslaget som han tränat med inför säsongsstarten i Lake Louise. Romar har inte tagit poäng i Lake Louise på sex år och sent på lördagskvällen kammade han noll igen.

Romar gick ut med sent startnummer och gick i mål på en 49:e plats.

– Tävlingen var ganska så speciell. Förhållandena var inte jämna för alla på grund av vinden men det hör till sporten. Mitt åk var ganska bra men det är inte heller nu som de bästa resultaten ska göras, säger Romar i ett pressmeddelande.

Romar förlorade med 3,03 till österrikaren Max Franz som tog sin andra världscupseger i karriären. Till 30:e platsen och världscuppoäng skiljde det en dryg sekund för Romar.

– Jag har haft problem med ett knä den senaste veckan och var osäker på om det skulle hålla. Efter den första träningen insåg jag att det gick att åka för fullt. Nu känns det väldigt bra, säger Franz efter sin seger.

Romars säsong fortsätter i kväll med super-G i Lake Louise. Den tävlingen sänds direkt i TV2 och på Arenan klockan 20.50.

Resultat:

1. Max Franz AUT 1.46,18
2. Christof Innerhofer ITA +0,28
3. Dominik Paris ITA +0,54
4. Vincent Kriechmayr AUT +0,57
5. Johan Clarey FRA +0,64
6. Beat Feuz SUI +0,67
7. Thomas Dressen GER +0,78
8. Aksel Lund Svindal NOR +0,80
8. Matthias Mayer AUT +0,80
10. Johannes Kröll AUT +1,04
---------------
49. Andreas Romar FIN

Läs också

Nyligen publicerat - Sport