Hoppa till huvudinnehåll

Multanen nickade KPV till ligan, men verkar bli utan kontrakt: "Nu packar jag mina saker i Karleby, men vet inte ännu vart det bär av"

Kalle Multanen i KPV
Verkar inte bli någon fortsättning för Kalle Multanen i KPV. Kalle Multanen i KPV Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,Kokkolan Palloveikot,Kalle Multanen

Elva mål i division ett och det avgörande bortamålet i ligakvalet till trots verkar det inte bli någon fortsättning i KPV för anfallaren Kalle Multanen. Multanen säger på ligans webbplats att han blev lite överraskade av det hela.

Multanen har fått sin fotbollsfostran i FC Haka och är alla tiders bästa målskytt på division ett-nivå i Finland.

Han gjorde totalt elva mål i seriespel för KPV i division ett i år och nickade in målet som förde Karlebylaget till ligan efter en paus på 27 år.

– Matchen i Åbo var nog hela säsongens höjdpunkt. Senast då borde de komma ihåg mitt namn i Karleby, säger Multanen på veikkausliiga.com.

Trots den avgörande roll som Multanen spelade i Karlebylagets avancemang till ligan verkar det inte luta mot en fortsättning i grönt för Multanen.

– Lite överraskande nog att de inte erbjöd kontrakt. Jag väntade att det skulle komma och insåg sent att så inte är fallet. Det positiva är ändå att det finns intresse på annat håll också, fortsätter Multanen.

Han har spelat i ligan två gånger tidigare, i FC Haka och FC Lahti, och gjort totalt nio mål på högsta nivå.

– Just nu packar jag mina saker i Karleby, men vet inte ännu vart det bär av, avslutar han.

Läs mera:

KPV jublar, TPS deppar.

KPV:s ligadröm blev sann – Multanens bortamål avgjorde i kvalet

Nästa säsong kommer det att spelas ligafotboll i Karleby. KPV spelade oavgjort 1–1 mot TPS i den andra kvalmatchen men tack vare Kalle Multanens bortamål tar Karlebylaget steget upp till högsta serienivå.

Läs mera:

Patrick Byskata firar avancemang med KPV

Lycklig Byskata tog moderklubben KPV till ligan – finansiären Laitinen lovar fortsatt stöd

Han återvände till hemstaden och KPV för att föra upp laget i fotbollsligan. Nu är det gjort och Patrick Byskata spelade en stor roll i det andra kvalmötet med TPS. Det här är en stor sak för klubben och hela staden, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport