Hoppa till huvudinnehåll

Comebacken närmar sig med stormsteg – Lauri Markkanen tränar nu utan smärta: ”Det är det bästa”

Lauri Markkanen dunkar.
Lauri Markkanen lär snart vara tillbaka. Lauri Markkanen dunkar. Bild: EPA-EFE / Erik S. Lesser Lauri Markkanen,basketboll,NBA

Nästa tisdag lär Chicago Bulls- och de blåvita basketanhängarna äntligen att få se Lauri Markkanen på parketten igen. Under natten till torsdag klarade nämligen ”The Finnisher” av att träna för fullt för första gången sedan september.

Lauri Markkanens säsongsdebut är nära. Riktigt nära.

På tisdagen tränade han för första gången med laget och nu berättar finländaren för tidningen Chicago Sun-Times att han äntligen börjar känna sig redo för spel.

– Det finns ingen smärta i armbågen. Det är det bästa, säger Markkanen.

Chefstränaren Fred Hoiberg sticker inte heller under stol med att laget behöver sin tvåmetersbjässe. Dessutom förundrar han sig över hur lite media i USA talat om hur viktig Markkanen är för Bulls.

– Det har haft en enorm inverkan på vårt spel. Se bara på hur mycket han utvecklades i sommar. Han har jobbat hårt för att förbättra på kvickheten och styrkan, säger Hoiberg till tidningen.

I natt åkte Bulls på en tung förlängningsförlust mot Milwaukee Bucks (116–113).

"Ingen hemlighet att laget behöver honom"

Enligt såväl Sun-Times, Chicago Tribune som The Athletic verkar Bulls ha spikat datumet för Markkanens comeback.

Nästa match, natten till söndag finsk tid borta mot Houston Rockets, lär komma för tidigt – men då Bulls gästar Indiana Pacers natten till onsdag nästa vecka kan Markkanen vara med i laguppställningen.

Frågar man The Athletics Stephen Noh kommer förstärkningen inte en match för tidigt.

– Det är ingen hemlighet att Bulls har haft det motigt utan Markkanen. Det kommer framför allt att hjälpa Zach LaVine, som är utsatt utan flankstöd i Bulls offensiv. Jag förväntar mig att laget kommer att använda Markkanens trepoängsskott flitigt, skriver han (bakom betalmur).

Det är inte bara Markkanen som närmar sig spelskick utan också Kris Dunn och Bobby Portis förväntas kunna hjälpa till inom den närmaste framtiden. Men frågar man Noh är det Markkanen som kommer att vara den viktigaste förstärkningen för laget.

– Bulls kan inte vänta på att få tillbaka Markkanen. Hans närvaro kommer att hjälpa alla spelare i hela laget. Men främst av allt kommer fansen nu att få se hur lagets stomme fungerar tillsammans den här säsongen, skriver Noh.

Ifall comebacken inte äger rum i matchen mot Indiana spelar Bulls sin nästa match fredagen den 7 december mot Oklahoma City Thunder.

Läs mera:

Pikade Trumps prat om räfsning och avstår rött kött – Markkanen vill ta ställning: "Mer än en person som spelar basket"

Lauri Markkanen ratar rött kött, sätter ljus på klimatförändringen och erbjuder sig att räfsa. Chicago Bulls-finländaren är aktiv trots att han fortfarande inte har spelat en match i höst. I en Yle-intervju berättar han om sitt engagemang utanför basketen och den tunga skadeperioden.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport