Hoppa till huvudinnehåll

En tuff motståndare mindre för Pärmäkoski – norska favoriten Falla åker inte på hemmaplan

Maiken Caspersen Falla.
Maiken Caspersen Falla har varit en av de främsta sprintåkarna de senaste åren. Maiken Caspersen Falla. Bild: Yle/Tomi Hänninen Maiken Caspersen Falla

Det norska hemmahoppet Maiken Caspersen Falla kommer inte till start i världscupen i Lillehammer. Sprintspecialisten är sjuk och ska vila.

För ett år sedan åkte Krista Pärmäkoski in som tvåa i världscupsprinten i Lillehammer. Då blev finländskan bara slagen av Maiken Caspersen Falla.

När skidvärldscupen återvänder till Lillehammer den här helgen kan Falla inte upprepa sin seger från förra säsongen. Den norska sprintkanonen är sjuk.

– Hon har fått en liten förkylning. Vi vidtar nödvändiga åtgärder för att göra avbrottet så kort som möjligt och hon kommer att vara tillbaka i normal träning om några dagar, säger Öystein Andersen, medicinskt ansvarig i det norska skidförbundet, i ett uttalande.

Förra helgen inledde Falla säsongen med en fjärdeplats i sprinten i Ruka. Då slutade Pärmäkoski femma.

Under världscuphelgen i Lillehammer avgörs tre tävlingar. Det är fristilssprint på fredag, distanslopp i fristil på lördag och jaktstart i klassisk stil på söndag.

Yle sänder tävlingarna i TV2 och på Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport