Hoppa till huvudinnehåll

Guldtränaren Hivert lämnar Dicken vid nyår: ”Min sista hemmamatch kommer att bli känslosam”

Thomas Hivert, Dicken.
Thomas Hivert har lett Dicken till tre raka FM-guld på damsidan. Thomas Hivert, Dicken. Bild: Handbollsförbundet Dicken,handboll

Efter tre raka FM-guld lämnar Thomas Hivert Dickens damlag. Privata orsaker ligger bakom beslutet och klubben har redan hittat ersättaren. "Tyvärr måste jag lämna mitt i det här projektet", säger Hivert till Yle Sporten.

Mitt under säsongen tvingas Dicken byta huvudtränare för damlaget. Thomas Hivert lämnar de fyra senaste säsongernas finländska handbollsmästare vid slutet av det här året.

Anledningen är enkel:

– Min fru har fått jobb i Bryssel. Jag följer med min familj, säger Hivert till Yle Sporten.

– Alltihop har gått rätt snabbt. Med rätt tajt tidtabell ska vi fixa allt för flytten och hitta ett hus där nere. För egen del vet jag inte just nu vad jag kommer att göra framöver.

"Omtyckt bland spelarna"

När Yle Sporten ringer damlagets manager Markku Enström bekräftar han att det blir ett tränarbyte. Information om vem som tar över regerande mästaren kommer på måndag.

– Det var inte svårt att hitta en ersättare. Ett tränarjobb hos Dickens damer intresserade och det lyckades snabbare än jag kunde hoppas på, säger Enström.

Han har inget ont att säga om Hivert och hans beslut att lämna nu.

– Resultatmässigt kan man bara vara nöjd med hans jobb och han har varit omtyckt bland spelarna. Men livet är så här och det är bara att jobba vidare.

Vill avsluta snyggt

Hivert tog över Dicken inför säsongen 2015–2016. Sedan dess har Drumsölaget fortsatt att dominera finländsk damhandboll.

Anna Lindholm och Carolina Böckelman, Dicken.
I våras tog Dicken klubbens tredje FM-guld under Thomas Hiverts ledning. Anna Lindholm och Carolina Böckelman, Dicken. Bild: Handbollsförbundet Dicken

Tre raka FM-guld och en cuptitel är saldot för Hivert. Den här säsongen ligger Dicken tvåa i tabellen efter sju spelade omgångar.

– Det har gått väldigt bra och varit en stor succé med resultaten. När jag kom hit ville jag bygga vidare med ett lag som redan var mästare. Jag ville slussa in egna juniorer till damlaget och det är precis vad vi har gjort. Vi har ett ungt lag nu, säger Hivert.

– Tyvärr måste jag lämna mitt i det här projektet, men så är livet. Jag har varit väldigt nöjd med att vara här.

Efter åtta år i Finland lämnar fransmannen landet, men fokuset ligger fortfarande på Dicken och de tre sista seriematcherna före jul.

– Jag har vetat om det här ett par veckor, men det kommer att bli ganska känslosamt – speciellt min sista hemmamatch. Den blir tuff att hantera, men jag är fokuserad på att vi ska ta maximalt antal poäng och behålla bästa tänkbara läge i tabellen.

Hiverts sista hemmamatch i Britas bollhall blir mot GrIFK den 8 december. Efter det väntar också bortamöten med SIF och BK-46.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport