Hoppa till huvudinnehåll

HS: Eva Wahlström ytterst nära jättematch – kan få möta världsmästaren Katie Taylor i Madison Square Garden

Eva Wahlström, gala 2017.
Eva Wahlström i farten. Eva Wahlström, gala 2017. Bild: All Over Press Eva Wahlström

Det blir en match i december trots allt för Eva Wahlström. Enligt Helsingin Sanomat och Ilta-Sanomat är boxaren fem före överens om en jättematch i boxningens Mecka: Madison Square Garden i New York.

Enligt Helsingin Sanomat kommer Eva Wahlström "med högsta sannolikhet" att gå en boxningsmatch i Madison Square Garden den 15 december. Motståndet? Irländska Katie Taylor.

Wahlström, som är VM-titelinnehavare i fjädervikt ska enligt tidningen fajtas i lättviktsklassen. Taylor är där regerande världsmästare i WBA och IBF-förbunden.

Ursprungligen var det meningen att Wahlström skulle möta Firuza Sjaripova strax innan jul i S:t Petersburg, men den matchen ställdes in för en dryg vecka sedan.

– Jag är så ilsken. Jag ropade så mycket, sa hon då till Ilta-Sanomat och tillade att målet fortfarande var att hitta en match att gå ännu före årsskiftet.

Enligt HS är det endast matchpromotorn som nu ska godkänna att det är Wahlström som står för motståndet i New York.

– Matchen är väldigt sannolik, säger Wahlströms agent Petri Paimander till tidningen.

För finländare är Katie Taylor också känd som en av boxarna som Mira Potkonen slog på vägen till ett OS-brons i Rio 2016.

Artikeln uppdaterad och rubriken ändrad, preciserat att det inte är 100 procent klart att matchen blir av.

Läs mera:

Boxare Eva Wahlström med sin trenare Risto Meronen

Världsmästaren Eva Wahlström sadlade om – nu tar hon chansen hon gått och väntat på

Aldrig någonsin har Eva Wahlström som är WBC-förbundets världsmästare i superfjädervikt boxats utomlands under sin proffskarriär. Strax före jul skall också den milstolpen passeras när hon möter Kazakstans Firuza Sjaripova i St. Petersburg.

Läs mera:

Eva Wahlström.

Stor besvikelse för Wahlström – stora fajten är inställd: ”Så ilsken”

Promotorns besked kom som ett slag i magen för Eva Wahlström. Den efterlängtade matchen mot Firuza Sjaripova blir inte av i december. Nu försöker man med kort varsel hitta en ny motståndare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport