Hoppa till huvudinnehåll

Yle svarar: Yle når ut via innehåll, inte menyuppbyggnad

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,Insändare,yle svarar

Vi publicerar skriverier, svar och rättelser som Yle skickat till tidningarna. Det här svaret publicerades i Hufvudstadsbladet 29.11.2018.

Jonas Wikström skriver (HBL 21.11) att den sista hänvisningen till något svenskspråkigt försvunnit från Yle.fi:s förstasida. Även om man inte hittar länken till Svenska Yle på samma plats som tidigare finns Svenska Yle fortsättningsvis kvar på Yle.fi, både i rullgardinsmenyn överst på sidan och i menyn längst ner på sidan. Nere på sidan finns även direktlänkar till Yle Vega, Yle X3M och Yle Fem.

När menyn högst upp på sidan gjordes om för att fungera bättre också på den mindre mobilskärmen analyserades besökssiffrorna noggrant. Det visade sig att väldigt få använder menyn överst på sidan för att navigera mellan Yles finsk- och svenskspråkiga tjänster. Därför flyttades länken.

Däremot har det visat sig att innehåll på Yle.fi med en svensk dimension kan styra in en hel del besökare till svenska.yle.fi. Vi tror mera på att nå ut via innehåll än via menyuppbyggnad. Också på Arenan har vi gått in för att lyfta upp svenskspråkigt innehåll på den finskspråkiga ingångssidan.

Vi når i dag ungefär 80 procent av finlandssvenskarna med vårt webbutbud. Merparten vet att vi finns på adresserna svenska.yle.fi och arenan.yle.fi.

Peter Sjöholm
webbchef, Svenska Yle

 • Lokalt live klockan 18: Följ med när Östnylands lucia kröns

  Lina Westerlund kröns på Gamla rådhusets trappa i Borgå.

  Östnylands lucia 2018, Lina Westerlund, får sin ljuskrona på huvudet klockan 18 på luciadagen. Här kan du följa med den stämningsfulla kröningen. Vi sänder live från Gamla Rådhustorget i Borgå.

 • "Jag vill undersöka både priset och frukterna av en revolution"

  Elham Rahmati gör konst av sin familjs politiska historia.

  Allting började med en bok innehållande hundra frågor. En bok som Elham Rahmatis mor skrev tillsammans med sin syster strax efter revolutionen i Iran 1979. Frågorna behandlade politiska åsikter, martyrskap, kolonialism, västerländska ideologier och revolution.

 • Ingen stoppar Philip Järvenpää på Vegatoppen - rösta här!

  Jakobstadsmusikern överlägsen etta på Vegatoppen.

  Ytterligare en vecka fortsätter 18-åriga Jakobstadsbon Philip Järvenpää att toppa den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Creative Library Group och The Wingren Brothers?

 • Creative Library Group skapar musik i bibliotek

  Musikprojektet utmanar Vegatoppen med Sunday Morning.

  Carolina Wendelin är initiativtagare till musikprojektet Creative Library Group. Projektet har gått ut på att samla olika typer av musiker och under en vecka skriva låtar och spela in musiken. Bibliotekens olika studioutrymmen runt om i Helsingforsregionen har fungerat som inspelningsplatser.

Läs också

Bolaget