Hoppa till huvudinnehåll

Guldskytten stannar i HJK – ett år till för Obilor

Faith Obilor i nickduell med Nikolai Signevich
Faith Obilor är viktig i mittförsvaret för HJK. Faith Obilor i nickduell med Nikolai Signevich Bild: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH fotboll,Faith Friday Obilor,HJK Helsingfors,FK BATE Borisov

Faith Friday Obilor avgjorde ligaguldet för HJK med sitt enda mål för säsongen i mötet med Ilves i slutet av september. Nästa år får han chansen att spela hem ytterligare ett guld.

Faith Friday Obilor kom till HJK från FC Inter inför säsongen 2017 och har skördat stora framgångar med Helsingforsklubben.

Ett cupguld och två ligaguld har det blivit för mittbacken – det senaste avgjorde han själv då han med sitt mål säkrade ligasegern för HJK i slutet av september.

Till nästa säsong fortsätter guldjakten i klubben. Obilor och HJK har kommit överens om ett kontrakt som täcker säsongen 2019.

– Faith är en viktig del i mittförsvaret och även på fasta situationer. Han har varit i klubben i två år och utvecklats som spelare. Han är i den åldern att han kan fortsätta att utvecklas och jag är väldigt glad att han blir kvar nästa år, säger tränaren Mika Lehkosuo i ett pressmeddelande.

Obilor spelade i 29 av HJK:s 33 matcher förra säsongen. I samtliga matcher som han spelade fanns han på planen i fulla 90 minuter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport