Hoppa till huvudinnehåll

Kylig stämning efter Kläbos nya besvikelse – norrmännen och svenskarna kallar varandra barnsliga

Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo vill inte prata med Calle Halfvarsson. Johannes Hösflot Kläbo. Bild: Lehtikuva Johannes Høsflot Klæbo,längdskidåkning

Johannes Hösflot Kläbos säsongstart har inte gått som planerat. I Lillehammersprinten trampade Sveriges Calle Halfvarsson sönder norrmannens stav i semifinalen.

Stämningen var inte på topp bland norrmännen efter att Johannes Hösflot Kläbos tävling fått ett abrupt slut i semifinalskedet.

Sveriges Calle Halfvarsson trampade av Kläbos stav då det blev trångt på banan. Kläbo tvingades avbryta tävlingen vilket gjorde honom ursinnig.

– Det är Calle som kliver på staven och knäcker den. Jag tror inte att jag kommer att prata med honom på ett tag, sade norrmannen efteråt enligt Sportbladet.

Halfvarsson medger att det var han som var skurken i situationen och säger att han bad om ursäkt av Kläbo, som ändå inte ville ta emot den.

– Jag förstår att han är väldigt förbannad, men ja. Jag kan tycka att det var lite barnsligt. Han sa väl något, mumlade något, sedan gick han, sade svensken enligt NRK.

Norges Emil Iversen som åkte in på andra plats i sprintfinalen försvarar sin besvikna landsman.

– Calle är barnslig han också, det är vi väl alla. Men man får bli sur, vi är tävlingsmänniskor. Jag förstår verkligen att han blir sur, men Kläbo är redo för tävlingen i morgon, sade Iversen.

På lördagen fortsätter världscupen med damernas 10 och herrarnas 15 kilometers tävlingar som åks med fristil.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport