Hoppa till huvudinnehåll

Barkov avgjorde mot höstens sensationslag – lagkaptenens nya radarpar hoppas på fortsatt förtroende: "Vi får se vad som händer nu"

Aleksander Barkov blev stor hjälte i Florida Panthers då han avgjorde matchen mot Buffalo Sabres. Segersiffrorna skrevs 3–2 efter förlängning. I den andra perioden möblerade Floridas chefstränare om i kedjeformationerna och förändringarna bar frukt direkt. Jonathan Huberdeau trivdes till vänster om Floridas lagkapten.

Buffalo hann vinna hela tio matcher i rad före gårdagens förlust mot Tampa Bay Lightning. Förlusten mot Florida var därmed lagets andra på två dagar.

– Lagen är medvetna om vår segersvit. De ser hur vi ligger till i tabellen och ger allt i matcherna mot oss, sade Buffalos chefstränare Phil Housley efter matchen enligt NHL.com.

Trots förlusten fick Buffalo med sig en poäng och avancerar till tvåa i hela NHL. Förra säsongens jumbo har efter 27 spelade matcher lika många poäng (37) som ettan Tampa Bay Lightning.

Ettan spräckt

Tränaren Bob Boughner i Florida bestämde sig i den andra perioden för att spräcka succékedjan Jevgenij Dadonov – Aleksander Barkov – Mike Hoffman. Dadonov förpassades nedåt i kedjehierarkin, medan Jonathan Huberdeau tog ett kliv uppåt.

– Vi har snackat om det i några dagar. Vi försöker finna vårt anfallsspel i fem mot fem, sade chefstränaren.

Hoppa över Twitterpostning

Den nya vänsteryttern prisade Barkov.

– En av de bästa i ligan, sade Huberdeau enligt NHL.com.

– Vi får se vad som händer nu. Laget går förstås först, men visst var det roligt att spela med honom.

Starkt powerplay

Barkov själv var belåten efter att laget kammat hem två välbehövliga poäng.

– Det var så roligt. Vi har inte spelat tillsammans på ett tag. Vi behöver fortfarande lite tid för att hitta varandra ännu bättre.

– Vi har förlorat många matcher på slutet. Det här var en stor match för oss.

Trots segern ligger Florida inte särskilt bra till i slutspelsracet. Laget har 24 poäng på 24 matcher och en tumregel är att cirka 95 poäng krävs på 82 matcher för att säsongen ska fortsätta efter grundserien.

Blåvita istidskungar

Jared McCann som ledde andrakedjan var belåten med sin förstacenter.

– Under den senaste tiden har vi haft en hel del otur. Barkov har under hela året varit en ledare på och utanför isen. Det är fantastiskt att få se honom avgöra.

Barkov spelade i 26:03 minuter, vilket var mest i Florida. Han toppar NHL:s istidsstatistik för anfallare med 22:53 minuter per match.

Hoppa över Twitterpostning

I Buffalo gjorde Jeff Skinner 1–0-målet som var hans 20:e strut för säsongen. Det räcker till en andraplats i skytteligan efter ledande Patrik Laine på 21 mål.

Rasmus Ristolainen i Buffalo spelade igen mest (26:44) av alla i hela matchen. Backen är i sin tur åtta i hela NHL:s istidsstatistik med istidssnittet 25:27.

Resultat:

Washington – New Jersey 6–3
NJD: Sami Vatanen 0 + 0 = 0, -2, 21:59

Florida – Buffalo 3–2 (efter förlängning)
FLA: Aleksander Barkov 1 + 0 = 1, +/- 0, 26:03
FLA: Juho Lammikko 0 + 0 = 0, +/- 0, 10:54
BUF: Rasmus Ristolainen 0 + 0 = 0, -1, 26:44

Carolina – Anaheim 1–2 (efter förlängning)
CAR: Sebastian Aho 0 + 1 = 1, -1, 21:36
CAR: Teuvo Teräväinen 0 + 0 = 0, +/- 0, 20:06

Colorado – St. Louis 2–3 (efter förlängning)
COL: Mikko Rantanen 1 + 0 = 1, -1, 21:39

Calgary – Los Angeles 4–1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport